Bas Kosters Zeeman refashion diydiva
lingerie naaien,  slip

Zeeman Bas Kosters refashion

Met mijn “metro-man” ben ik al bijna een kwart eeuw gelukkig. (Nee, hij werkt niet bij de RET, ik bedoel dat hij zo’n modern type is.) Hij heeft een fijne neus voor trends en aparte zaken. Dus toen Bas Kosters een speciale collectie voor Zeeman maakte, kocht manlief enthousiast een flinke voorraad in diverse filialen. Vooral in Zeeland bleken deze slips geen verkoopsucces. Er lagen daar nog stapels te wachten op mijn vent 😉 Nou was niet altijd zijn maat verkrijgbaar, maar wat kleiner zou toch wel gaan passen? Nee, helaas voor hem, maar gelukkig voor mij. Ik transformeerde ongedragen herenslips naar damestoppers!

Bas Kosters Zeeman refashion diydiva

Zeeman

Hoewel ik streef naar een volledig zelfgemaakte garderobe kom ik af en toe nog bij de Zeeman. In mijn jeugd was het absoluut een no-no om daar gezien te worden, laat staan dat je er iets kocht… Maar de laatste jaren heb ik een zwak voor die winkel. Hun babyspulletjes waren ronduit schattig (ach, dat rode turtle pakje van onze oudste) en belandden ook in mijn quilt van bewaarde kinderkleertjes.

Dat ze beweren zo goedkoop te zijn door de grootschalige inkoop (en niet door kinderarbeid), maakt ze ook sympathiek. Al weet ik niet of dit volledig waterdicht is.

Hun aparte collecties, niet alleen met Bas Kosters, maar bijvoorbeeld ook een waanzinnig goedkope trouwjurk (!) vind ik grappig. Want echt mooi zijn die tekeningen van Bas natuurlijk niet… Zijn kleurgebruik bevalt me wel goed.

Transformatie

Voor alle duidelijkheid: op de foto zie je links een mannen exemplaar en rechts mijn (hogere) damesvariant.

Inmiddels heb ik al een hoop slips gemaakt. Met die ervaring ging ik aan de slag. Ik knipte de zijnaden door en maakte de slip geschikt voor mijn taille. Bij mannen zit er voorin onderin een naadje en extra ruimte. Dat had ik dus niet nodig. Met behulp van een patroon knipte ik het voorpand op de juiste maat, bijna volledig boven het naadje. Het restant daarvan (de rode beenbies) tornde ik los. Van een andere ongebruikte slip knipte ik een kruisstuk.

Bij het kruis haalde ik de rode elastieken zijkanten los, tot waar nodig. Dat is wel een hele klus. Nadat ik het nieuwe kruisstuk had gestikt, naaide ik die zijkanten weer aan. Klaar was Klara! Hij zit heerlijk.

Ik heb nog een aantal slips liggen. Ik denk dat ik het rode elastiek aan de zijkant van het been gewoon losknip, en er rondom eigen picot elastiek omheen maak. Dat gaat sneller!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.