zelf slip maken diydiva
lingerie naaien

Zwarte geborduurde slip

Het was ontzettend lastig om deze slip goed te fotograferen. Ik heb diverse pogingen gedaan, maar het zwart bleef  vaal… Nu kan het aan mijn fotografie skills liggen, maar ook aan het “basismateriaal”. Het is namelijk een refashion, want in z’n vorige leven was deze slip een veelgedragen yogabroek! De DIY Diva toont in deze blogpost haar nieuwste lingerie aanwinst.

 

zelf ondergoed maken diydiva

Geborduurd

De slip is geborduurd met patroon nummer 6 dat al in de Pfaff Creative 1.5 zit (en niet op de usb-stick staat). Rondom het borduursel zie je tamelijk grote stiksteken. Dat is een tijdelijk stiksel, bedoeld als extra zekerheid tegen verschuiven. Zo’n stiksel maak je met het knopje met de vlinder op de borduurmachine.

Ik gebruikte paars multicolour garen, dat gaat geleidelijk over in steeds weer een andere tint. De hoogte van het borduursel bepaalde ook de hoogte van de slip.

Patroon

 

zelf slip maken diydiva

De borduurtjes zijn naast de zijnaad geplaatst. Deze slip is gebaseerd op het “tentpatroon” uit de BurdaStyle van januari 2012, maar dan dus minder hoog. Deze hoogte, bepaald door de lengte van het borduurpatroon, zit trouwens erg prettig. Het valt net onder de taille.

Verzameling

Inmiddels ben ik al lekker op weg naar een lade vol zelfgemaakte slips. Het is leuk om te doen en vooral ook lekker snel klaar. Ik heb nu een aantal fijne patronen, die als basis dienen. Ik ga vrolijk verder hiermee. Mijn streven is om een volledig zelfgemaakte garderobe te hebben, inclusief ondergoed…

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.