Watson bra liquorice dediydiva
lingerie tutorial

Watson bh patroon

De onbekende Amerikaanse maten hielden mij tegen. Zelfs maandenlang lag het gekochte en gedownloade patroon te wachten op mijn aandacht. Maar met MDPM (Maart Digitale Patronen Maand), in het leven geroepen door MaMarieke kwam hier een einde aan: ik maakte mijn eerste echte bh!

Watson bra

De Watson bh of bralette is een ideale start voor lingeriemaaksters. Ik had al wat ervaring met slips naaien, en zodoende ook met het verwerken van het elastiek. Maar nadat ik het patroon had gekocht, bleef het toch liggen. De MDPM gaf een aanzet om mij nu eens in de maten te verdiepen. Dat bleek heel simpel: standaard staat de uitleg in inches vermeld, maar via de website kun je ook een tabel in centimeters printen. Nadat deze hobbel genomen was, bleek de praktijk erg simpel.

Watson bra liquorice dediydiva

Ik koos voor het model met de brede onderband.

Handleidingen hemel

Watson bra liquorice dediydiva

De werkbeschrijving van de Watson verdient een plaatsje in de handleidingen hemel. De tekeningen zijn zo duidelijk, dat je de (Engelstalige) tekst eigenlijk niet nodig hebt.Dit keer lette ik vooral op het stikken van het picot elastiek. Tot nu toe kwamen mijn stiksels meestal over elkaar, waardoor je de rek vermindert. Maar mede met behulp van de handleiding stikte ik nu eerst dicht bij het schulprandje, en na het vouwen een stukje lager. Volgende keer ga ik het met de 3dubbele zigzag doen.

Stof

Hoewel ik regelmatig lees dat je niet met jersey, maar met lycra moet werken, blijf ik lekker eigenwijs. Want ik draag liever iets van katoen, dan synthetisch spul. Bovendien wil ik geen nieuwe voorraad aanleggen, maar juist restjes stof wegwerken. Zo had ik nog wat Engelse drop jersey over, nadat ik deze raglan had gemaakt en dit shirt.

De band van de Watson verstevigde ik met niet-rekbaar tule, een restje van een vorige bestelling bij Poetsie fournituren. Ik weet niet of ik dat een volgende keer weer doe, het voelt toch een beetje ruw aan. Misschien dat ik dan mesh probeer.

Resultaat

Watson bra liquorice dediydiva

Ik heb er een prettige bh bij! Hij past goed, al hadden de bandjes wel iets langer gemogen. Aan de bovenkant van de cup ga ik bij een volgende (die er zeker komt) ‘m iets smaller maken.

Conclusie

– Ik gebruikte een rest Engels drop jersey. Ook had ik al een tijd terug tule besteld, toen ik inkocht voor mijn eerste zelfgemaakte badpak. Scheelt toch weer portokosten 😉 Zullen we dit samen schatten op 5 Euro?

– Dan de fournituren: de bandjes knipte ik van een oude bh. De sluiting is van een voormalige meter haakjesband, die ik misschien al een decennium heb liggen. Nu met die jakken gaat dat trouwens lekker snel op… Ook het picot elastiek logeert reeds lang bij mij. Ik kocht het ooit bij de Passementerie in Utrecht en kreeg het voor de helft omdat sommige stukjes verkleurd waren. Nu is het mooi op. Ik reken de fournituren op 4 Euro.

Dus voor 9 Euro heb ik een fijne bh, die ik graag draag! De Maart digitale patronen maand challenge van MaMarieke heeft mij gelukkig over de streep geholpen om met de Watson aan de slag te gaan.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.