luierkasteel maken diydiva luiertaart
luiertaart

Luierkasteel maken

Staat er binnenkort een babyshower op de kalender? Of is er net een baby geboren en zoek je wat leuks als kraamkado? Ga dan lekker zelf aan de slag met de DIY Diva! Maak een luiertaart, dat is een praktisch en origineel kado. Belangrijk: het is ook leuk om te maken en helemaal niet moeilijk!

Luiertaart

Toen kindje 1 werd geboren, werd ik verrast met een luiertaart! Manlief had een creatieve collega, die een taart van wel drie etages maakte. Toen besefte ik hoe leuk zo’n kado is! Omdat er luiers van een grotere maat waren gebruikt, kon de taart enkele maanden blijven staan. Toen ik ‘m uit elkaar haalde om de luiers echt te gaan gebruiken, heb ik gelijk de kunst afgekeken.

Luierkasteel

Inmiddels heb ik al bijna een tiental luiertaarten gemaakt in de loop der jaren. Dus dan wil je weleens wat variatie. Zo bedacht ik dit stoere luierkasteel!

Met dit luierkasteel los ik ook een belofte in. Toen de moeder van een vriendinnetje van onze jongste zwanger werd, zei ik dat ik voor haar een mooie luiertaart zou maken. Al snel bleek het een jongetje te zijn, waarna ik haar liet kiezen. Ze wilde graag een luierkasteel. Ik maakte een prachtig Hollands kado!

Traditioneel

Als je een traditionele luiertaart wilt maken, dan kan dat uiteraard ook. Dit is meer werk dan het kasteel, omdat iedere luier apart wordt opgerold. Als het geslacht van de baby nog niet bekend is, kun je kiezen voor het neutrale rood (zie hieronder), maar ook groen is leuk. Weet je het wel, dan is een luiertaart met rose of blauw papier ook super!

Kijk maar naar deze superkorte tutorial:

Hebben jullie weleens een luiertaart gemaakt?

Bewaren

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.