luiertaart maken hart diydiva
luiertaart

Luiertaart maken in hartvorm Action

Een luiertaart maken blijft een gezellige klus. Zelfs als het je tig-ste taart is… Wel is het een sport voor mij om steeds een andere vorm te verzinnen. De basis van deze kleine en handig mee te nemen luiertaart is een houten hartvorm van de Action.

 luiertaart maken hart diydiva
Ik maakte ‘m al een hele tijd terug, maar het blogbericht was altijd in concept blijven staan en niet gepubliceerd.

Dienblad verven

Dit whitewash dienblad kost maar 1,99 Euro. Natuurlijk kun je ‘m gewoon witlaten, maar hee, dit is een DIYblog… Ik heb een rolletje plakband (ook Action) gebruikt als sjabloon. Rustig lostrekken van het beschermplastic, anders gaan de roosjes in het midden van de print kapot… Druk het plakband goed aan, maar ook weer niet te hard. Toen ik het later lostrok, bleek dat er ook stukjes witte verf meekwamen. Dat was dus niet de bedoeling, maar gelukkig valt het niet zo op.

luiertaart maken hart diydivaMet rose verf (gewoon een mengsel van rood en wit, het wordt saai: ook Action) heb ik lichtjes over het plakband geverfd. Je kunt het plakband eventueel hergebruiken, dan heb je maar de lengte van een half hart nodig. De verf niet eerst laten drogen, gelijk de plakband eraf halen en dan wat uurtjes laten liggen. (Natuurlijk kun je de rand ook anders versieren. Als je de naam van de baby al van tevoren weet, dan kun je die met een lettersjabloon erop tamponneren.) In die tussentijd kun je alvast de luiers oprollen en er een wikkel papier met plakbandje omdoen.

Benodigdheden

– 1 houten hart Action
– verf om de rand van het hart te versieren
– 1 kleine verpakking luiers. Neem maat 3, dan kan de taart even blijven staan!
– een vrolijke rol pakpapier
– een rol doorzichtig plastic
– een mooi lint voor de bovenkant
– plakband, vooral veel plakband
– papieren parapluutjes Action
– vulling voor deze taart: wat monstertjes Zwitsal en babyolie; een rompertje (maat 74), badeendjes. Die eendjes zijn trouwens op sateprikkers gezet en tussen de luiers gestoken. Zo blijven ze er mooi boven staan.
luiertaart maken hart diydiva

Het resultaat: een lief, persoonlijk kado, dat je graag meeneemt naar een babyshower of op kraamvisite.

Bewaren

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.