luiertaart

Luiertaart inspiratie

Vandaag heb ik mijn verzameling luiertaarten bij elkaar gezet. Altijd leuk om inspiratie op te doen aan de hand van verschillende modellen. Het principe blijft hetzelfde: je verrast de kersverse ouders met een stapel luiers (maat 3, dan kan de taart even blijven staan) plus wat kleine presentjes.

In de volgende YouTube filmpjes zie je stap voor stap hoe je zelf zo’n taart kunt maken. Dit is het klassieke model:

 Het maken van de Hollandse luiertaart vond ik zelf het leukst om te doen. Het past ook helemaal in het “Ik hou van Holland” sfeertje dat er de laatste jaren heerst. Zie:

Verder heb ik een wat jongensachtiger taart gemaakt: versierd als kasteel. Met dit idee in je achterhoofd kun je natuurlijk zelf ook aan de slag met karton en 4 keukenrollen…

De kerstluiertaart is natuurlijk alleen leuk voor decemberbabies. Hij is een tikkie over de top, met die groene tulen omslag. Dat idee van tule kun je ook uitvoeren in andere kleuren (rose, blauw, …?). Kijk maar, en oordeel zelf op

Ik sluit af met een “van alles wat” filmpje over luiertaarten:

Het is een verzameling tips en trucs voor de verschillende soorten luiertaarten.

Zelf vind ik het altijd leuk om een luiertaart voor iemand te maken. Het kost zeker wat tijd, maar het is zo’n persoonlijk kado. Als de ouders erg eco zijn, dan kun je voor de afbreekbare Naty-luiers gaan. Of als je een echt grote taart wilt maken, dan koop je een voordeelpak Kruidvatjes. Alles kan!

In ieder geval ziet de ontvanger ook dat er veel liefde in is gestopt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.