luiertaart maken diydiva
luiertaart

Weer een luiertaart!

Het is veel werk, maar wel leuk werk. Ik maakte een luiertaart voor de pasgeboren James.

Luiertaart maken

Ik zou niet weten hoeveel ik er inmiddels heb gemaakt… Maar ik vind het absoluut het leukste en meest praktische kado om te geven aan kersverse ouders. Ik gebruikte weer luiers maat 3. Dan kan de taart nog een tijdje staan pronken, voordat dat formaat gebruikt kan worden.

Het mooie papier, met een tweezijdig grafisch motief in grijs en goudkleur, zat destijds in de goodiebag voor de gastbloggers van Christmaholic. Het komt bij Collectiv Warehouse vandaan. #notsponsored. Van de rol knipte ik om de 4 cm een strook, die ik om iedere luier wikkelde en vastplakte met plakband. Tenslotte maakte ik 4 lagen, die eveneens een strook er omheen kregen.

Versieren

Ik had op Koningsdag leuke wasknijpers met ooievaars met een blauw vrachtje gescoord. Verder hadden we een hele verzameling blauwe mini Nijntjes, destijds gekregen bij Bruna. De nijnen maakte ik vast bovenop satéprikkers, die ik door de taartlagen stak om wat meer stevigheid te krijgen. Bovenop ligt een gewassen(!) zacht boekje van Nijntje, met een clip om aan de wandelwagen te klemmen, eveneens van Koningsdag.

De taart werd zo groot, dat ‘ie niet meer op een bord van de Action zou passen. Die gebruik ik namelijk meestal als basis. Maar manlief had voordelig zoveel luiers ingeslagen, dat de taart echt de grootste ooit werd. Uiteindelijk heb ik een grijs karton rond geknipt en eronder geschoven.

Met een plastic folie er omheen maakte ik de taart weer af. Bij deze laatste stap is het handig als je nog een extra paar handen kunt regelen.

Verleden

Na afloop ben ik nog even in mijn crea-archief gedoken, om eens te kijken welke ik allemaal al maakte…

Leuk hoor, om dat allemaal zo bij elkaar te zien!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.