dieren van klei kinderen diydiva
moederdag

Moederdag met kids: kleien maar!

Het volgende idee komt van de school van de jongste. Ze doen daar niet meer aan moederdag, maar deze knutsel is heel leuk om toch aan (o)ma te geven op 8 mei!

dieren van klei kinderen diydiva

Idee

Het idee is heel simpel. Je kleit een dierenlijfje, of eigenlijk vooral de bovenkant daarvan. Voor de beentjes gebruik je lint. De voetjes zijn ook weer van klei gemaakt. Dat zijn gewoon rondjes met een gat erin.

Dit voorbeeld is een pinguïn (misschien wel handig dat ik dat even toelicht;-) Natuurlijk kun je ook een ander dier maken: kat of hond (met puntoortjes), panda (met ronde oortjes en een snuitje) of wat dan ook.

Hier is een moeder en kind gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook maar eentje (of nog veel meer) kleien.

Meerdagen

Het is wel een meerdagen projectje, dus geen snel snel lastminute werk. De klei moet immers eerst een dag (of misschien een paar dagen) drogen, voordat je kunt verven. Dan moet de verf weer drogen, waarna je het lint kunt lijmen aan het lijfje, en vastknopen/lijmen aan de voetjes.

Je kunt het lint door de voetjes proppen en vervolgens vastmaken door een knoop eronder te leggen. Maar lijmen onderop is natuurlijk ook mogelijk.

Mijn moederdag

Als dé dag er weer aankomt, geef ik meestal van tevoren hints om ze op weg te helpen voor een kadootje. Het meest blij ben ik altijd met zelfgemaakte dingen. Maar een kleinigheid, zoals een aparte kleur nagellak (voor mijn nailart!), vrolijke oorbellen, of een DIY tijdschrift waardeer ik ook zeer. Dat koop ik namelijk niet zo snel voor mijzelf.

Maar nu heb ik gevraagd om een simpel radiootje voor in mijn “naaiatelier” op zolder. Ik luister graag naar radio 2 en nu moet ik speciaal de computer boven daarvoor aanzetten. Dan is het handiger om met één druk op de knop gelijk muziek te hebben. Zo ben ik bezig om mijn eigen creatieve plekje nog gezelliger te maken!

Geef jij ook hints voor moederdag (of je verjaardag) of laat je de kinderen helemaal zelf zoeken naar iets leuks?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.