kralenarmband bloemen diydiva
armband maken,  kinderen,  moederdag,  sieraden,  sieraden tutorial

Schattig armbandje maken

Gisteren zijn we naar de Ikea geweest. Voor mijn kledingkast kocht ik de sieradenlade, die ik al heel lang wilde hebben. Lang leve het vakantiegeld! Voor het monteren heb ik gelijk maar “even” de hele kast leeggehaald en daarbij kwam ik ook het leuke armbandje van een ouder blogbericht weer tegen!

Kast

Een inloopkast was vroeger mijn droom. Het werd ‘m niet… Maar met de Ikea kastenwand die wij kochten was ik ook heel tevreden. In de loop van de jaren heb ik de kast steeds meer naar mijn smaak ingedeeld: plankje erbij, indeelbakjes erin, etc.

Marie Kondo opgeruimd kast diydivaDit was de oude situatie. De broekhanger is nog 2 gaatjes omlaag gegaan. Zo kwam er genoeg ruimte voor de 1 meter brede sieradenla! Ik kan daar nu al mijn moois kwijt. Denk niet gelijk aan meters zilver en goud: mijn schat bestaat vooral uit zelfgemaakte (kralen)kettingen… Toen ik van diverse plekken al mijn sieraden verzamelde, kwam ik een armbandje tegen dat ik eigenlijk uit het oog was verloren…

Lekker “pinnen”

Net als veel creatievelingen houdt de DIY Diva van Pinterest. Op mijn pinterestbord heb ik wat kralen-inspiratie gezet. Ik ging aan de slag met een geweldige bloemenarmband. Grote vraag: kan ik ‘m even mooi maken als ‘ie op het plaatje staat? Oftwel ’to pin or not to pin, that’s the question!’

Benodigdheden

Om zelf dit schattige armbandje te maken heb je nodig:

– groene peyote kraaltjes (10 gram)

– gekleurde peyote kraaltjes, steeds 7 per bloemetje en 1 hartje daarvan erbij.

– rijgdraad en naald

 

Werkwijze

peyote armband diydiva– Je begint met de basis: de groene tak. Rijg iedere keer 7 groene kraaltjes, steek dan terug door kraaltje nummer 6. Op de foto zie je zodoende aan de uiteindjes mijn doorzichtige draad. Rijg dan weer 7 kraaltjes op.

– Tenslotte rijg je een ringetje voor de sluiting vast en dan ga je vanaf daar terug om de bloemetjes toe te voegen.

– Eerst 1 groene, dan 3 rijgen, dan het hartje, dan 4 rijgen en dan weer 1 groene. Op twee punten, aangegeven met A en B, kom je dus tweemaal door dezelfde kraal.peyote armband bloemetjes diydivaZo rijg je dus de hele armband weer terug om bloemen toe te voegen. En dit is het resultaat:

kralenarmband bloemen diydiva

Het resultaat is dus een zomerse bloemenarmband, die nu netjes voor het grijpen ligt in mijn opgeruimde kledingkast. Hebben jullie nog leuke creatieve dingen gedaan met je vakantiegeld?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.