theezakjes kaart diydiva
kaart,  moederdag,  moederdagkaart

Teatime! theezakjes kaart tutorial

Op het blog van Noor!Design zag ik afgelopen weekend een leuke kaart, met een klein “kadootje”: een theepot met een echt theezakje. Dat wil ik ook maken, dacht ik toen. Vanochtend had ik pas tijd ervoor. Deze kaart is zeer geschikt als een vriendin het een beetje zwaar heeft. Met het zakje thee geef je haar een momentje rust voor haarzelf. Tsja, psychologie van de koude grond schud ik zo uit mijn mouw. Haha.

Dit heb ik gemaakt:

theezakjes kaart diydiva

En zo heb ik deze kaart gemaakt:
1. Teken eerst een malletje op karton en knip het uit. Nu heb je een malletje.

2. Ik heb het kartonblok van de Action gebruikt. Hou onderaan een tussenrandje van ca. 1 cm.

3. Maak een venster in het midden van de theepot aan beide zijden. Ik gebruikte de mal van Nellie Snellen en dronk tussendoor zelf even een kopje thee…

4. Vouw de tussenrand en beplak naar keuze. Doe binnenin een theezakje in folie verpakt, met een leuk tekstlabel erop. Bovenaan met een parelbrad en tule een sluiting maken. Eventueel de tuit en het oor van beide kanten op elkaar plakken. Bedeltje eraan. Klaar!

Dit is echt een heerlijk kaartje om te doen. Dit papier is vrij druk, ik wil ‘m ook eens van effen papier maken. Kijken hoe dat effect is. Maar sowieso wil ik er een aantal maken voor de jaarmarkt in Stampersgat, waar ik komende september met mijn vriendin een kraam ga huren… Spannend. Mijn eerste markt!

Tot morgen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.