Secret Garden card in a box diydiva
card-in-a-box,  kaarttutorial,  moederdag,  moederdagkaart

Tips en trucs: card in a box maken

Iedereen behalve ik had er al een gemaakt. Op blogs, in Cards & Scrap en op Pinterest vliegen ze je om de oren. Maar ik was er nog nooit aan begonnen: de card-in-a-box. Waarom weet ik eigenlijk niet, want achteraf is het makkelijk te maken met een geweldig resultaat. Wel kost het een hoop tijd, maar ja, dat geldt toch eigenlijk voor elke hobby ?!

 Secret Garden card in a box diydiva

Patroon

Onlangs ging ik in het weekend aan de slag, met de Cards & Scrap jaargang 3 nr. 13 als handleiding. Maar het patroon is ook overal op internet te vinden, hoor. Zoek maar op ‘card in a box template’, bijvoorbeeld. Ik heb gelijk er een kartonnen malletje van gemaakt, zodat ik voor een volgende kaart ‘m alleen maar hoef om te trekken. Dat scheelt een hoop meten namelijk.

De basis is eigenlijk 4 vakjes met plakstrook onder, met daarboven 4 vakjes die zijn losgeknipt. De onderkant blijft gewoon open. Ik gebruikte mooi tweezijdig dessinpapier uit de collectie Secret Garden van Graphic45. Als jij een basis maakt met eenvoudig papier, versier dan de zijkanten onder met mooi dessinpapier, net als de BINNENKANT van de bovenste flappen.

card-in-a-box diydiva

Versieren

Binnenin de box doe je 2 van de onderstaande strips, waarop je versierselen (bloemen, vlinders, blaadjes of wat dan ook) plakt, al dan niet op een verhogende plakstrook. Let op de manier van vouwen van de strips, net als de letter Z.

Van bovenaf zie je ook hoe de plakstrips gelijmd moeten worden. TIP: niet alleen op de plakstrips versieringen plakken, maar ook aan de voor- en achterkant binnen.

TIP: let bij het opplakken van de versieringen dat ze niet uitsteken als je de box plat hebt gevouwen. Bij mijn eerste card-in-a-box ging dat dus een beetje mis op 2 plekken. Sowieso is het handig eerst je kaartformaat te meten met de envelop.

Nou, komend weekend zou je ook eens een card-in-a-box kunnen gaan proberen. Wat ik nog niet meldde: het is leuk om te doen!!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.