scarlet short lmv
naaien

Eigen huis en tuin

Nou ja, ik ben vooral bezig geweest in huis. Over de tuin kan ik kort zijn: te veel slakken en groen blijvende tomaten bij gebrek aan zon. Dus was het tijd voor klussen in huis. Ook zette ik mij achter de naaimachine.

Klussen in huis

Wij wonen inmiddels 15 jaar in ons huis, dus het was hoog tijd voor een opfrisbeurt. Momenteel ben ik met de hal bezig bij de voordeur. Ik maak verf restjes op, dus het was niet nodig om lang te twijfelen over de kleur…

Na het behang afkrabben heb ik een voorstrijk gedaan, en daarna met witte latex de betonblokken van ons huis laten verdwijnen. Het is extra werk, maar ik doe het toch. Anders dekt de latere verf gewoon niet goed genoeg. Ik ben nog steeds blij met ons fotobehang: een geweldige afbeelding uit de jaren vijftig van onze stad.

De hal is nog niet klaar. Met behulp van afplaktape wil ik mozaïek vlakken gaan verven, maar dat was op. Binnenkort een ritje naar de Praxis dus. Maar aangezien ik vakantie heb, is dat geen probleem.

Vakantie garderobe

Ik ben al druk aan het verzinnen (en opzij leggen) wat ik volgende week op vakantie mee wil nemen. Ja, we zijn laat dit jaar. We gaan maandag over een week lekker naar een bungalowpark bij Assen. De Barrett bralettes gaan uiteraard in de koffer.

Ik draag ze graag. Links is de XL versie, rechts 3XL met XL achterkant. Het enige nadeel, maar dat heb ik eigenlijk bij elke bh/bralette die ik maak: het elastiek onder de borst kruipt op of vouwt in tweeën. Misschien door mijn buikje? Op de foto zie je dat die vouw ook in de onderband blijft zitten. In september ga ik een lingerie maak cursus doen, dus dan kan ik dat probleem ook eens voorleggen. Ik ga de workshop beugelbh op maat doen. Zo leuk, ik kijk er nu al naar uit!

Er zullen zeker Barrettʻs volgen. Ik gebruik voortaan voor de achterkant XL en de voorkant 3XL, waarbij ik aanpassingen voor mijzelf heb gemaakt. Ik denk eraan de volgende versie “saai” te maken, dus het kijkgaatje aan de voorkant weglaten. Misschien geeft dat wel extra steun?!

Scarlet short LMV

Ooit maakte ik het Scarlet short uit het toen-nieuwe naaitijdschrift La Maison Victor. Mijn liefde bekoelde meteen, want volgens mij was er ergens iets misgegaan met het patroon. Pas met een flink aantal noodgrepen bij de sluiting kreeg ik ʻm draagbaar. Dat is die batik versie onderaan de foto. Ik paste het patroon aan en liet het vervolgens jaren links liggen.

Maar ik vind het ontwerp zo leuk en als ik ʻm langer maak, dan heb ik ook een nette bermuda voor warme zomers op het werk. Dus voor wij volgende week vertrekken, moet ik deze zwarte restjesbroek nog even afmaken. Het is zwarte jeans, met een stuk Zeeuws schortenbont katoen bij de zakken. Ook het beleg van de band ga ik van dat stevige katoen maken. De LMV met naaicursus heb ik er toch maar bijgezocht…

Voorlopig gaat het echter goed. Ik pas ontzettend veel tussendoor. Dit keer heb ik ook de naaivolgorde aangepast. Ik maak eerst de twee kanten (voor en achter). Als die helemaal klaar zijn, dus plooien, zakken en sluiting, dan zet ik de short pas in elkaar. Zo kun je beter spelen met de ruimte die jouw lijf nodig heeft!

Ook is het weer keurig “volgens het boekje” genaaid. Elk stiksel is zoʻn beetje gelijk daarna geperst met een natte lap en strijkijzer, zodat de naden er mooi glad uitzien.

En nu maar hopen op mooi weer volgende week, zodat ik mijn nieuwe short/bermuda lekker aan kan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.