Favoriete patronen in KnipMode augustus 2016

Het is mij gelukt! Dit exemplaar van KnipMode lag voordat wij op vakantie zouden gaan in de bus, maar ik heb ´m netjes in het plastic gelaten en in de koffer gestopt. De eerste avond in Duitsland zou ik lekker leesvoer hebben en misschien later gelijk patronen overnemen… Kwam mijn verwachting uit?

KnipMode juli 2016

Meenemen

Ik doe dat wel vaker, in de laatste weken voor de vakantie favoriete bladen hamsteren voor in de koffer. Omdat ik van plan was het patroon te kopieëren van mijn favoriete slip en de super maxi jurk van onze jongste dochter, had ik patroonpapier meegenomen.

KnipMode augustus 2016

Momenteel heb ik weer een abonnement op de KnipMode, en over dit nummer was ik erg enthousiast. Ik zag zo wel vier dingen die ik het liefst gelijk wilde gaan maken:

  • de Ibiza of Boho style blouse (nummer 4)
  • de wijde short met elastiek en zakken, of is het toch stiekem een broekrok…? (nummer 5)
  • zomerjurk van jersey en zonder rits (nummer 9)
  • kokerrok met ingezette driehoeken, waarbij zij leer gebruikten (nummer 13)

Sewing with a plan

Toch heb ik geen enkel patroon overgenomen tot nu toe. Wel staan alle vier op mijn “wishlist”. Maar wat mij weerhoudt is dat het allemaal kledingstukken zijn, die ik eigenlijk nog niet nodig heb in mijn capsule garderobe. Een witte blouse heb ik al en rokken en zomerjurken zijn er ook genoeg. De short is leuk, maar ik heb momenteel al een patroon daarvoor van een Knip uit 2015 en dat lijkt een topper te gaan worden.

Dus nee, deze vier plannetjes gaan in de ijskast!

Heilig boontje

Toch ben ik ook niet “heilig” hoor, als ik een keer tegen een leuk stofje aanloop dan ga ik misschien toch overstag. Hier in Duitsland wil ik toch zeker wel een stoffenzaak binnenlopen. Stof als souvenir is namelijk dubbelleuk!

Wat die kokerrok betreft: ik heb nog genoeg blauw skai leer liggen van mijn tas en de Ada tas. Daarnaast heb ik alle spijkerbroeken verzameld die te klein waren of echt niet meer konden qua model, waarmee ik (behalve het onderste deel van het voorpand) best een blauwe versie van nummer 13 kan maken.

Het is gewoon leuk om allerlei plannetjes te hebben. Toch wil ik deze vakantie ook gaan oefenen met nietsdoen! Dat is namelijk heel lastig voor mij.

Bewaren

Love, de DIY Diva.

Hoi, wat vind jij hiervan?