mega winterjas diydiva
naaien

Mijn winterjas

Of de titel zou beter kunnen luiden: mijn mega Masai winterjas, want die kant gaat het momenteel wel op…

Groot

Eigenlijk had ik beter moeten weten. Ook toen ik mijn giraffenjas maakte van een patroon uit de KnipMode, viel deze ontzettend groot uit. Dat maakte destijds gelukkig niet uit, omdat ik zwanger was. Mijn hele zwangerschap heb ik de jas kunnen dragen.

houtje touwtje jas giraffenprint diydiva
Blij in Blijdorp

Maar ook daarna, zoals je op bovenstaande foto ziet. Ik heb toen ik weer in proporties was de zijnaden ontzettend ingenomen.

Bij mijn komende jas heb ik tussendoor wel gepast, met de patroondelen aan elkaar gespeld. Het leek wel ok, maar toen had ik nog niet de twee lagen fiberfill en mijn gewatteerde blauw fluwelige voering erin…

voering winterjas diydiva

Kortom: toen ik voor het eerst mijn jas met voering(en) paste, leek ik kolossaal. Ik was een klein meisje, dat helemaal wegviel in de mega Masai jas. Het ruitpatroon maakte het er niet beter op.

Smaller

Omdat de mouwen er nog niet inzaten, had ik nu meer speelruimte. Ik heb aan beide zijden 5 cm eraf gehaald (of eigenlijk 10 cm: 5 voor en 5 achter). Dat was een flinke verbetering. Daarna heb ik opnieuw de mouwingang geknipt. Deze versie zie je op de foto hieronder.

Toch vind ik de jas nog vrij kolossaal. Omdat ‘ie zo dik is, zit er ook weinig soepelheid in. Het is meer een harnas. Een jas net als het standbeeld in Rotterdam van koningin Wilhelmina door Charlotte van Pallandt…

Op het patroon, overgetrokken op puinzakken van de Action, heb ik voor een volgende jas flink versmald, maar nu in het midden van de patroondelen. Daarna heb ik de halslijn weer bijgetekend.

Maar ik twijfel nog: het zit nu goed, zeker bij mijn buik moet het niet strakker worden. Ik vraag mij af of de dubbele laag fiberfill toch beter geknipt kan worden, totdat ik maar één laag overhou. Maar ik ben een koukleum: liever een bolle jas, dan een koud lijf…

Ik twijfel nog even verder en ga weer terug naar mijn naaizolder!

2 reacties

  • De Breimeisjes

    Oei, dat klinkt allemaal weer heel frustrerend. Zoveel werk! Dit is de reden dat ik nooit meer kledingstukken brei (behalve sokken en sjaals). Dan heb je het af en dan is ’t net te smal of de mouw te kort of te breed of zo. In de winkel pas je dan een andere maat. Ik denk sowieso dat het geen “afkledende” jas gaat worden, door al die vulling en ook door de grote rode ruitenstof. Het wordt absoluut wel een unieke jas! En met zorg en aandacht gemaakt. Heel veel succes met dit project Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.