stoffenmarkt diydiva
naaien

Stoffenbeurs

Gisteren ben ik naar de Stoffenbeurs in Leiden geweest. Nou ja, beurs… het is dus gewoon een stoffenmarkt. Hoewel ik eigenlijk het liefst niet op zondag winkel, nam ik toch een kijkje. Zou ik er slagen voor een mooi lapje?

Stoffenmarkt

Er zijn verschillende stoffenmarkten, die op tournee gaan door het hele land. Alleen de namen zijn verschillend (Stoffencircus, stoffenbeurs etc.), maar de kramen komen vaak overeen. Ik ben nog steeds mijn voorraad aan het opnaaien, maar af en toe ontkom je niet aan een aanvulling zoals bijvoorbeeld een voering, om iets af te kunnen maken.

Winterjas

Op vakantie in Duitsland (toen het zo ontzettend warm was) begon ik aan de voorbereidingen van een nieuwe winterjas. Mijn oude “mocht” niet meer van man en kinders…

houtje touwtje jas giraffenprint diydiva
Blij in Blijdorp

En omdat ik ook hou van verandering, besloot ik naar hen te luisteren 😉

De buitenstof voor mijn nieuwe jas heb ik al, een prachtige lap stof van de Masai uit Afrika. Bij mijn favo stoffenwinkel (Tessuti in Den Haag) kocht ik outdoor stof, die wind- en waterdicht is, voor de 1e voering. Maar nu was ik nog op zoek naar iets warms als voering.

stoffenmarkt diydiva

Ik slaagde gisteren al snel voor lekker dikke fiberfill 200 (10 Euro), maar toen begon de jacht naar “stepstof” oftewel gewatteerde, doorgestikte stof. Eigenlijk had ik alle kramen al gehad, tevergeefs.

Op de terugweg naar mijn fiets zag ik ‘m vanuit mijn ooghoeken. Dit was ‘m! Een geweldige blauwe, naar paars neigende, gevoerde stof die heel zacht fluwelig was.

Hij was doorgestikt met cirkels. Een extra cirkel gemaakt door mij zou niet opvallen, maar wel de fiberfill goed vastzetten. Wel was de lap smaller dan gebruikelijk, namelijk 130 breed. Daarom nam ik 2,5 meter, voor de zekerheid. Zo was ik voor 5 Euro per meter klaar!

Ik heb inmiddels alle benodigdheden verzameld. Alleen de d-ringen voor de sluiting moet ik nog even nagaan. Ik kan verder!

Maar gisteren heb ik lekker in korte Zeeuwse broek in de tuin gezeten, en niet op zolder achter mijn naaimachine.

Nog even genieten van het mooie weer!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.