zelf kleding naaien diydiva
naaien

Streepjes streepjes

Streepjes vereisen nauwkeurigheid… Ik ben weer bezig geweest om mijn voorraad op te naaien. Dat leverde een shirt en een (bijpassende) slip op, met keurige doorlopende zijkantjes!

Rode streep shirt

Ik word vrolijk van dit stofje. Daarbij komt dat het roodwit ook leuk staat bij mijn marine outfits! Ik maakte al eerder een shirt met lange mouw.

roodwit Pieke Stuvel uit een stuk shirt diydiva

Deze stof was zo goedkoop (2 Euro per meter), dat ik flink had ingeslagen. Volgens mij had ik wel 2 of zelfs 3 meter gekocht.

Nadat ik bovenstaand shirt maakte, volgens het “Pieke systeem”, was er dus nog een leuk stuk over. Voeg daarbij ook nog een rood elastiek randje, tikje ordi, maar goed passend bij dit stofje en je krijgt een shirt en een slip…

Shirt en slip

roodwit shirt diydivaOver het shirt valt weinig te zeggen. Het is een versie van mijn Didi shirt, maar dan met aangeknipte mouwen. De rondlopende onderkant heb ik met de lockmachine afgewerkt. De naden stikte ik eerst, om ze daarna af te locken. De hals ging fabelachtig soepel. Ik gebruikte daar een soort picot elastiek met kwastjes. Dat paste mooi bij het shirt.

zelf slip maken diydiva

Ook de slip kwam al eerder voorbij, nou ja, het patroon. Het is een zelfgetekende slip volgens de Ensaid methode: comfortabel maar niet sexy. Op zich had ik bovenaan het elastiek wel iets strakker mogen doen, want de slip neigt naar afzakken.

Stash

Zo, er is weer een lap uit mijn voorraadkast verdwenen! Ik ben blij met het shirt, dat lekker draagt. Ook de slip komt vaak uit mijn kledingkast. Het is fijn om weer een stofje weggewerkt te hebben.zelf kleding naaien diydiva

Ik denk eraan om op Black Friday een 3D printer te gaan kopen. Ik heb al een model uitgekozen. Ik weet nu precies voor hoeveel ‘ie waar te koop is online. Dus als er een mooie korting komt, dan hap ik toe.

Juist daarom wil ik nu een hoop lappen wegwerken, want van naaien zal weinig komen als een een nieuwe hobbyspeeltje heb…!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.