stenzo poppenhuisstof diydiva
naaien

Twee shirts tegelijk!

Al jaren ligt er in mijn kast een gekantkloste “moneymusk” verwijtend op mij te wachten. Ik kloste bijna een jaar aan dit Keltische ontwerp, dat ik opleukte met rode glimmende borduurzij en kraaltjes. Zonde toch om niets met al dit werk te doen? Ik vond eindelijk de inspiratie om aan de slag te gaan en eindigde met twee nieuwe t-shirts!

KnipMode

Ik wilde shirt uit de KnipMode van januari 2016 maken en daarop deze gekantkloste Moneymusk bevestigen. Eerst maakte ik een proefmodel, dat ik gelijk de bijnaam “Boobies” gaf vanwege de lage uitsnijding. De halslijn moest ik dus aanpassen, daarvoor is zo’n test altijd handig!

top moneymusk kantklos diydiva

Ik heb de zwarte punta stof al maanden liggen. Destijds had ik voldoende gekocht, om niet alleen een zwart hemd, maar ook dit shirt te kunnen maken. En toch kwam het er niet van.

Didi shirt

Uiteindelijk koos ik voor het nagetekende patroon van een gekocht Didi shirt. Wat het is weet ik niet, maar in dit shirt voel ik mij altijd zo prettig. Ik had deze al eens gemaakt:

Didishirt nagemaakt diydiva

En een maandje of wat geleden besloot ik eindelijk mijn poppenhuisstof te verwerken. Ja, die lag ook al een jaartje te wachten… Sew your stash is nog steeds mijn eerste prioriteit!

stenzo poppenhuisstof diydiva

Hierbij merkte ik ook dat je bij t-shirt stof altijd variatie hebt in rekbaarheid! Mijn shirt met lange mouwen floddert nog zelfs een beetje om mij heen. Maar deze Stenzo kinderstof is eigenlijk beter van kwaliteit en veel steviger (en minder rekbaar). Ik maakte het shirt. Positief punt: dit is echt dé perfecte halslijn. Daar ben ik heel trots op, want daarmee ga ik nog weleens de mist in… Negatief punt: flatteert de print (met horizontale lijnen, want poppenhuiskamers) mij echt? En is ‘ie niet net een tikkie te strak?

Ik draag ‘m niet zo vaak. Dat is bij mij altijd een peiling of dit hét fijne kledingstuk wel is. Zodoende had je ‘m ook nog niet op mijn blog gezien…

Zwarte shirt

Nu besloot ik voor mijn moneymusk ook de variant met korte mouwen te maken. Ik knipte eindelijk de stof en ging aan de slag. Ook deze punta bleek iets strakker dan gewild, al zit ‘ie wel lekkerder dan het poppenhuisshirt.moneymusk kantklossen diydiva

Maar het halsje is niet top geworden. Gelukkig wordt dat volledig gecamoufleerd door de moneymusk. Die is trouwens bevestigd met 2 drukkertjes op de schouders, zodat ‘ie niet meegewassen wordt.

Ook dit is niet mijn favo shirt geworden, vrees ik. Eigenlijk was ik er al bang voor. Ik heb nogal een gevoelig huidje, en het is mooi om de moneymusk op de huid te tonen en zo min mogelijk op de zwarte jersey. Want dan vallen details zoals de moesjes aan de zijkant weg. Maar de rode glitter borduurzijde kriebelt best wel…moneymusk kantklossen diydiva

Het is dus meer een shirt geworden om af en toe bij feestelijke gelegenheden aan te doen, en daarna ook snel weer uit. Best jammer, want ik had ‘m graag willen gebruiken bij mijn gekochte rood-zwarte Desigualrokje, dat ik het liefst de hele zomer draag.

Nou ja, al doende leert men, zullen we maar zeggen. Mijn volgende t-shirt wordt top!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.