roos vilten diydiva naaldvilten
naaldvilten

Een gevilte roos

Valentijnsdag vind ik onzin, maar ik behoor dan ook niet tot de doelgroep. Voor mij geen geheime aanbidder, ik ben gewoon elke dag blij met mijn eigen vent. Toch laat ik vandaag een UFO (…) zien, die helemaal bij het thema van 14 februari past: een rode, gevilte roos.

UFO

Hoewel ‘ie er best af uit ziet, is het toch één van mijn UFO’s (een Un-Finished Object). Ik volgde ooit een leuke workshop naaldvilten in Amsterdam bij Made by Me.

vilt kuiken sneeuwpop diydiva

Ik prikte een schattig kuikentje en dito sneeuwpop. Na afloop kocht ik nog wat extra benodigdheden, om zelf thuis aan de slag te gaan. Ik dacht aan een extravagante roos, om met een speldje erachter als een broche te dragen op een saaie blazer of zo.

Roos

Al werkend kwam ik erachter dat ik naaldvilten wel leuk vind, maar dat prikken wordt toch al gauw saai. Misschien dat ik nog eens probeer of ik met mijn naaimachine (met het transport uit en zonder draad) dit prikken kan nabootsen. In ieder geval gaat dat sneller. En zo’n prikker met 4 naalden kopen past niet meer in mijn streven naar minimalisme…roos vilten diydiva naaldvilten

Zodoende is de roos al wel ver, maar nog niet af. Er mist iets. Omdat ik niet weet wat er ontbreekt, ligt hij sindsdien te wachten op mijn aandacht…

Bovendien zit ik met een vrij dikke achterkant. Ik ben zo bang dat de roos door het gewicht steevast naar beneden kantelen zal, als ‘ie op een brochespeldje zit.

roos vilten diydiva naaldvilten

Voor Valentijnsdag haalde ik deze roos tevoorschijn. Grappig genoeg ga je dan ook weer een eindje verder prikken, de zin daarin komt terug. Ik ga toch maar weer eens verder met mijn roos! Misschien moet ik het idee als broche laten varen en past deze beter op een hoedje…?

En jullie, hoeveel UFO’s vliegen er in jullie hobbykamer?

2 reacties

 • Sonja

  Wat een schattige broche. Tja soms blijven dingen gewoon liggen, halfafgemaakt en dan komt er een dag voorbij dat het je aan staart, je het oppakt en de zin komt om het af te maken. Heb ik UFO’s liggen. Ongetwijfeld ergens diep achter in kasten. En ja soms rolt er ook bij mij één uit de kast. En zo was er ook een blazer die een jaar lang onafgemaakt op mijn paspop zat. De blazer is ondertussen af maar ik moet nog wel even wachten op warmer weer.

  • de DIY Diva

   Een blazer op een paspop, die kijkt je dus heeeeel vaak aan… Als iets in een la ligt, dan “heb je er minder last van”. Maar het geeft veel voldoening, om UFO’s te laten wegvliegen. Ik wens met je mee wat warmer weer betreft!
   Groetjes
   Mar10

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.