vilt kuiken sneeuwpop diydiva
bucketlist,  naaldvilten,  op pad,  voor kinderen

Bucketlist gedaan: workshop vilten gevolgd!

Afgelopen zaterdag was het zover! Ik volgde een gezellige workshop naaldvilten. Zodoende kan ik alweer een item van mijn DIY bucketlist afstrepen. Als je ook eens iets anders wilt uitproberen, lees dan zeker verder wat de DIY Diva’s ervaringen zijn!

vilt kuiken sneeuwpop diydiva

Made by Me

De workshop naaldvilten werd gegeven door Luca in de hobbywinkel Made by Me in Amsterdam. Van het harde werken wordt je dorstig, maar ook daarin wordt voorzien met koffie, thee en limonade. Als ik de ochtend in één woord moet samenvatten, dan zou ik kiezen voor relaxed.

De workshops decopatch (kartonnen vormen versieren met mooi papier) voor 3 personen en naaldvilten, eveneens 3 personen, werden aan één tafel gegeven. Dat was absoluut niet storend, eerder gezellig. De decopatch dames kregen hulp van Jorgen en wij van Luca, die voornamelijk Engels sprak. Dat heb ik al vaker gemerkt in Amsterdam, dat het Engels de tweede voertaal aan het worden is. Ik heb daar geen moeite mee. Ook de winkelkat kwam af en toe langs. Het werktempo was lekker ontspannen. Kortom: een relaxed DIY ochtendje! Het voelde echt als quality time voor mijzelf.

Jorgen vertelde dat de workshops van Made by Me vooral gericht zijn op beginners. Een goede keuze, vind ik. De basistechnieken worden je duidelijk uitgelegd en daarna kun je lekker inkopen doen in de winkel om jezelf thuis verder te bekwamen.

Naaldvilten

De techniek is niet moeilijk. Door met een viltnaald in de speciale (=gekaarde) wol te prikken kun je deze modelleren. Zo kun je met allerlei kleuren wol leuke miniaturen maken, vergelijkbaar met de gehaakte amigurimi’s.

naaldvilten voorbeelden diydiva

Er stonden veel schattige mini’s als voorbeeld. Wij begonnen alle drie met een kuikentje. Je neemt een pluk wol, rolt dat op en begint daarin te prikken. Hard! Het voelt (vooral als ‘ie bijna klaar is) als het vermoorden van een kuikentje 😉 Je prikt heel veel in de opgerolde bol met een speciale viltnaald, die allemaal weerhaakjes heeft. Daarmee stop je de losse wolvezeltjes steeds meer naar binnen, zodat het een compact geheel wordt.

Ik heb zo’n vier keer in mijn vingers geprikt, maar ja, ik ken mijn motoriek… De kinderen met wie ik de workshop volgde, deden het wat dat betreft beter dan ik.

naaldvilten kuikentje diydiva

Kinderen?

Kinderen? Yep, deze workshop is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Dus het is ook leuk om samen met de kinders dit te doen, of het als kinderfeestje te houden. Luca vertelde dat er ook bakvormpjes gebruikt worden bij kinderworkshops vilten, zodat ze in bakjes gaan prikken en niet het vilt altijd hoeven vasthouden met de vingers. Op die manier kunnen ze sterren of schattige hartjes zelf vilten.

Wat dat betreft is het jammer dat wij niet in Amsterdam wonen, want het volgende kinderfeestje had ik anders echt bij Made by Me gehouden!

Voorraad

Van tevoren had ik bedacht om een roosje te maken. Maar omdat we met makkelijke figuren begonnen (logisch, maar ik heb de onhebbelijke eigenschap gelijk met het moeilijkste te willen starten…) kwam het er niet van. Ook had ik vooraf bedacht om vooral NIETS in de hobbywinkel te kopen. Ik ben immers aan het opmaken wat ik aan knutselvoorraad heb, toch??? Ik wil er GEEN nieuwe hobby bij!!!

Tsja.

Het loopt toch altijd weer anders, maar ik heb mij ingehouden 😉 Voor de jongste kocht ik een nieuwe set foamklei. Ik stond nog bij haar in de schuld, omdat ik haar voorraad had gebruikt voor een filmpje voor mijn YouTube kanaal.

Verder kocht ik uitsluitend benodigdheden om een mooie, rode roos te maken voor een broche. Ik ben gek op die grote bloemen op een blazer. De twee gekochte nepperds die ik al heb gaan richting kringloopwinkel als mijn zelfgemaakte roos klaar is.

Het valt wel mee met mijn inkopen, toch ???

diva dis

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.