kralenbeurs Verhildersum diydiva
klederdrachtmuseum,  op pad

Genieten: de geheime tips van de DIY Diva voor het noorden

In deze blogpost deel ik fijne plaatjes van het betere (historische) handwerk met je en vertel ik over mijn favoriete plekken in het noorden van Nederland!

Handwerk in Verhildersum
kant borg Verhildersum diydiva

De borg Verhildersum bezochten wij al eerder, een paar jaar geleden. Toen was er in Leens een merklappen tentoonstelling. Nu viel er ook genoeg te genieten van het betere handwerk. Wat dacht je van bovenstaand kloskant, in een bolle vitrine met zwarte waaier. Of van deze gebreide kralenbeurs:

kralenbeurs Verhildersum diydiva

Niet alleen de echte showtoppers, zoals een kralenbeurs, maar ook het praktische handwerk kwam voorbij in Verhildersum. Deze stoplap vond ik interessant, omdat ik net over die techniek gelezen had in Ileen Montijn’s, “Tot op de draad”!

stoplap borg Verhildersum

De borg Verhildersum in Leens is leuk om te bezoeken en bij goed weer kun je lekker over het landgoed wandelen.

Moddergat in Friesland

Wat een mooie plaatsnaam, hè? Moddergat is een klein plaatsje, met een klein vissersmuseum. Je gaat er echt terug in de tijd, toen geluk zeker niet altijd gewoon was. In de “museumwinkel” kocht ik het patroon van een vissersmuts.

Moddergat vissersmuts breien diydiva

Hele visserstruien is voor mij (nog) een stap te ver, maar zo’n baret met een pompoen bovenop vind ik leuk.

Stripmuseum Groningen

Jan Jans kinderen Groningen stripmuseum diydiva

Tot en met 3 september 2017 is er nog een speciale tentoonstelling van het werk van Jan Kruis in het Stripmuseum in Groningen. Die is de moeite waard. Hoewel niet groot (één zaal), was het genieten van alles wat hij nog meer kon dan Jan, Jans en de kinderen tekenen! Bovenstaande strip (“Jans breit een trui”) is heerlijk herkenbaar voor de breisterren onder ons… Om de eveneens tijdelijke tentoonstelling van Kakhiel heb ik hardop geschaterd in het museum, tot grote sociale onrust van mijn twee dochters. Hele flauwe humor, maar in een overdosis zo ontzettend vrolijk.

Maar de permanente collectie van het Stripmuseum verdient het ook hier genoemd te worden. Leuk om Kuifje, Olie B. Bommel, Donald Duck en nog veel meer jeugdiconen terug te zien. Kortom: doen, als je in het noorden bent!

Eten in Groningen

Vakantie betekent ook wat vaker uit eten gaan. Want manlief, die altijd kookt, wil eveneens vakantie! Het restaurant van ons park (Suyderoogh) was prima, verder hebben we lekker gegeten bij Het Booze Wijf in Lauwersoog.

Ameland

Ik sluit af met onze “vakantie in een vakantie”, want zo voelde het dagje Ameland! Als je de kans hebt, moet je een eiland bezoeken. Met dank aan een goede weersvoorspelling kozen wij een zonovergoten dag, met weinig wind. Als je op de boot stapt en op het achterdek gaat zitten, begint de pret al.

instax vakantiealbum diy diydiva

Op mijn I-Phone ontdekte ik de panoramafunctie Ik maakte mooie foto’s van een Friese kust met prachtige wolkenlucht!

In de haven huurden wij een fiets, waarmee we een deel van het eiland bezochten. Nes heeft een behoorlijk hoog Renesse-gehalte, dat lieten we snel links liggen. Maar de uitgestrekte stranden, de fietspaden in de duinen, heerlijk!

Op de terugreis zagen we zelfs een zeehond op het wad liggen.

Waarom gaan vakantiedagen (nog) sneller voorbij dan gewone dagen?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.