op pad

Hoogzomer bezig met een winterjas ???

Heeft de DIY Diva een zonnesteek opgelopen? Of is ze juist lekker in het vooruit bezig met een jas die ontbreekt in haar garderobe? In deze blog neem ik je mee naar Duitsland, en geef ik uitleg…

Bad Bentheim

We zijn lekker naar Duitsland op vakantie! Ik hou van dat land en de mensen, en ook van de voordelige horeca. Nou ja, de currywurst daar kan mij niet zo bekoren… En op de menukaart heb ik nog nergens een maaltijdsalade kunnen ontdekken.

We hebben een fijn huisje, bijna een vila qua grootte. Er zit ook een sauna in, maar die laat ik maar links liggen met deze temperaturen. Buiten hebben we een grote tuin met een goede tafel.

Patroon

Op die tafel ben ik dus nu druk bezig om nieuwe naaipatronen over te trekken. Vroeger nam ik weleens mijn naaimachine mee op vakantie, maar in de praktijk is dat toch niet handig. Daarom beperk ik mij tot patronen overnemen op de handige Action puinzakken (in plaats van patroonpapier), een klus waar ik normaal gesproken een hekel aan heb. Maar met een zee aan vrije tijd is het een aardige activiteit.

Winterjas

Al jaren loop ik ’s winters in mijn giraffenjas. Maar dit jaar vonden niet alleen de kinders, maar ook manlief dat deze nu echt niet meer kon. Als in: te oud.

houtje touwtje jas giraffenprint diydiva
Blij in Blijdorp

Wat nu?

Ik heb op zolder een hele voorraad KnipMode’s, Burda’s en nog wat exoten. Net voor we vertrokken heb ik daaruit een geschikt patroon voor een winterjas gezocht. Dat is zo lekker, zo’n stapel tijdschriften onder handbereik.

Ik koos voor de wintermantel uit KnipMode 11/2016. Yep, een oudje, maar wie weet dat als je ‘m aan hebt…? Het origineel is van bont, met nepleren sluitingen met een ring en drukkers.

Masai stof

Al een tijdje geleden kocht ik bij meester Kees een prachtige lap stof, die hij bij de Masai had ingekocht. Daarmee steun ik zijn schoolproject in Kenia. Hij blij, zij blij, ik blij! De kleuren zijn prachtig: fel rood, zwart en wit, met een subtiele streep in kobalt blauw. De stof lag al een tijdje te wachten op een goede bestemming. Ik ga ‘m flink voeren, onder andere met wind- en waterdichte stof en wat lagen wattine.

Ik had de lap meegenomen naar Duitsland, en nu zit ik op mijn gemak alles keurig door te slaan. Leuk! Morgen gaan we boodschappen doen bij de K&K, een hele grote supermarkt met ook de nodige non-food. Ik hoop dat ze daar de nieuwste (Duitse) Burda voor mij hebben!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.