poppenhuispopje Madurodam diydiva
op pad,  poppenhuis inrichting

Je eigen 3d poppetje!

Eindelijk bezochten wij het vernieuwde Madurodam! Kindlief had een vrije dag van school en samen gingen wij gezellig op pad. Het was wel koud, maar dankzij het waterige zonnetje was het te doen. Vooraf had ik op de Madurodam site gelezen over de mogelijkheid je eigen 3d poppetje te maken. Dat ging de DIY Diva, die gek is op allerlei minaturen, eens onderzoeken!

Toen

Madurodam ken ik al uit mijn vroegste jeugd. Nooit zal ik vergeten dat we met de trein richting Den Haag reden. Ik huilde, omdat ik zo bang was dat deze trein ook gekaapt zou worden door Molukkers, zoals ik op het journaal had gezien. Dat was de tijd van mijn jeugd… Madurodam maakte veel goed. Ik genoot: met een dubbeltje de kermis laten draaien, heel veel bekende gebouwen en ’s middags lekker door naar het strand van Scheveningen.

Nu

Madurodam 3d diydiva

We waren nieuwsgierig naar Madurodam nieuwe stijl. In al die jaren hadden we dat nog niet gezien. Nou, het is leuk! De korte introductie in het Hof over het ontstaan van Holland vind ik als historica een goede zet. Dankzij allerlei beeldschermen met korte videos waarin miniatuurpoppetjes wat achtergrondinformatie geven, is het erg aanlokkelijk voor kinderen geworden. Wel kreeg ik de indruk dat er gebouwen zijn weggehaald. Wij hadden pech: omdat het gevroren had, voeren de boten niet en waren nog wat dingen buiten werking. Maar het allerleukste van het nieuwe Madurodam (en dat blijkt thuis pas in je mailbox!) is het interactieve gedeelte, dat her en der wordt geactiveerd met een speciaal pasje dat je bij de ingang krijgt.

Madurodam kerstoutfit diydiva

Fantasitron

Die pas gebruik je ook voor het maken van een 3d scan van jezelf in het Fantasitron. Deze futuristische bol die je op de bovenste foto aan de rechtkant ziet, is niet de gehele dag open, dus kijk van tevoren even op de site. Aan de binnenkant zit op elke 50? vierkante centimeter een camera, waarmee je dus in één keer van alle kanten wordt geklikt. Van tevoren had ik heel bewust deze outfit aangetrokken.

3d Miniatuurtje

Je kunt je eigen mini-me bestellen via Shapeways. Dat is niet goedkoop… Diverse mensen uit mijn omgeving twijfelden enigszins aan mijn verstandelijke vermogens omdat ik dit kocht. Yep, voor twee beeldjes en verzendkosten zat ik net onder de 100 Euro. En dan bedoel ik echt: net… Voor mij was het simpel: a. ik wilde dit heeeeel graag, b. deze unieke kans heb je nergens anders en c. ik had nog niets gekocht van mijn eindejaarsbonus. Je mag jezelf ook weleens kietelen, toch?

poppenhuispopje Madurodam diydiva

Een eigen huis…een plek onder de zon

Alles kwam keurig volgens planning na enkele weken bij ons thuis. Zelf ben ik er erg blij mee. Dochterlief iets minder, zij vond vooral de kleuren te vaag. Maar nu hebben we dus twee mini-huisgenoten erbij! Ze mogen wonen in het poppenhuis dat ik ooit bij het aangeboden grofvuil vandaan haalde. Een renovatie van dit huis stond ook al een decennium op mijn verlanglijstje, dus nu heb ik een goede reden om eens te gaan beginnen daarmee!

poppenhuispopje Madurodam diydiva

Einde

Ons dagje Madurodam eindigde heel bizar. Mijn mobiel zit meestal diep in mijn tas, waar ik ‘m niet hoor afgaan. Ik ben niet het type dat de hele dag met een gsm in haar hand loopt. Dus toen ik met jongste bij de tramhalte stond, dacht ik: eens even kijken of er nog berichten zijn. Oef! Ik schrok me een ongeluk, heel veel oproepjes gemist van mijn oudste en mijn zus. Pa bleek onverwacht geopereerd te moeten worden… Gelukkig is alles goed verlopen en is hij nu weer lekker thuis! Maar dan schrik je wel hoor.

Maar de conclusie van dit verhaal: Madurodam is een bezoek absoluut waard!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.