Madurodam 3D outfit diydiva
op pad

Madurodam

Afgelopen zaterdag was ik met drie meiden in Madurodam. Hoewel de weersvoorspelling vooraf beroerd was, viel het allemaal reuze mee en zijn wij toch richting Scheveningen gegaan. Natuurlijk wilde ik weer een keer in de Fantasitron om een 3D foto te laten maken!

Opvallend

Het viel mij op dat de meiden (van 10 tot 15 jaar) de mooi nagemaakte Hollandse huisjes eigenlijk nauwelijks aandacht gaven in het park. Hun belangstelling ging helemaal uit naar de doe-dingen, waarbij DJ-en als Armin van Buuren helemaal top was. Ook de haven was favoriet. Toen het vrachtwagentje van de Mars fabriek in plaats van één snoepje er twee tegelijk bracht, stonden ze te springen van plezier.

Fantasitron

Madurodam 3d diydiva
Vorige keer, toen ik op een 5 december vanwege een studiedag van de jongste bijna alleen met haar door het park liep, liet ik al een 3D foto en poppetje maken van ons voor mijn poppenhuis. Je ziet de 3D studio, het Fantasitron als een bol rechts achter op de foto.Madurodam kerstoutfit diydivaHierboven zie je dus mijn (eerste) poppetje. Nu, de tweede keer, viel mij nog wat extra informatie op. De schaal van deze popjes is 1:20, hetgeen verklaart waarom ze heel aardig passen in mijn 1:18 poppenhuis. Mijn popje is dus 8,7 cm hoog. Handig om te weten voor mijn poppenhuis. Nu nog een keer zorgen dat manlief en oudste ook een keertje meegaan naar Madurodam, zodat zij ook voor eeuwig bij mij in miniatuur zullen wonen…

Nog een poppetje van mijzelf leek mij tamelijk begrotelijk, en bovendien een tikkie narcistisch. Maar voor een outfit shoot is een 3D foto ook leuk!

Outfit

Tsja, helaas sta ik weer eens met mijn ogen dicht op de foto. The story of my life… Blijkbaar gevoelige oogjes. Ik heb mijn hoofd er dus grotendeels afgeknipt.

Madurodam 3D outfit diydiva

De stof kreeg ik in de goodiebag na de Knipster finale. Door heel zuinig te knippen (o.k.: te zuinig) maakte ik er een zomerbroek en blouse van. Achteraf gezien had ik toch meer flare gewild in de onderkant van de broekspijpen.Nooteboom Textiles goodiebag Knipster diydivaHelaas besloot ik een laag model broek te maken, die te laag uitpakte. Je weet wel, inkijk als je bukt en constant lopen te hijsen met de achterkant. Handig om te weten bij een volgende lage broek: teken de achterkant wel hoger! De kontnaad “kerfde” al heel snel, bij deze strakke (want weinig stretch) stof. De opvallende zakken zijn wel aardig. geborduurde jeans heupbroek diydivaMaar als ik die van effen stof had gemaakt, dan was de aandacht beter verdeeld geweest naar de uiteinden: de kuiten en de schouders.

Ook over de blouse ben ik niet helemaal tevreden. De rose rits krijgt niet mijn handjes op elkaar, en het kreukt nogal aan de achterkant. Heb weleens gedacht dat mijn bovenlijf korter is dan gebruikelijk, waardoor je net boven de bips plooien krijgt. Bij volgende kledingstukken zal ik daar meer aandacht aan besteden.

Als je hierbij optelt dat dit setje na iedere wasbeurt uitgebreid gestreken moet worden (en dat ik liefst zo min mogelijk strijk)…
Ik weet: een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. Maar deze stof, die ik absoluut geweldig eruit vond zien, is het toch niet. Het oordeel nadat ik nu de set in 3D heb kunnen bekijken is onverbiddelijk!

Weg

De set mag nog een paar keertjes aan dit najaar, misschien met een lang shirt erover, maar dan… gaat ‘ie weg. Helaas past het niet in de ik-voel-mij-goed-garderobe waarnaar ik streef.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.