Deventer speelgoedmuseum dediydiva
miniatuur,  op pad

Miniatuur in Deventer

Eigenlijk viel het mij een beetje tegen. Ik was al eerder in het speelgoedmuseum van Deventer geweest, maar wilde toch nog een keertje er kijken nu we in de buurt zijn. Toch kwam ik er vandaan met voldoende inspiratie.

Speelgoedmuseum

Het museum is gevestigd in hartje Deventer in twee historische panden. Zo’n 10 jaar geleden waren we er ook al eens, en misschien is het in mijn gedachten steeds omvangrijker en leuker geworden. Maar nu viel het een beetje tegen. Ik kan echter moeilijk zeggen waarom. De collectie was grotendeels dezelfde. De tijdelijke tentoonstelling over mini keukentjes was aardig, maar bij koken ligt mijn hart niet…

Er is ook een ruimte met poppenhuizen. Ik merkte dat ik nu vooral keek naar de “kastvulling”. Waren het nepkasten, van blokjes met opgeplakte deuren, of waren ze echt en vooral: gevuld?

Deventer speelgoedmuseum dediydivaJe ziet hier ook gelijk dat het door de open kastdeuren wel wat rommelig oogt. Of gaat het om mijn idee: als ik maar weet dat de kasten van mijn poppenhuis open kunnen en gevuld zijn? Of moet ik gaan variëren om de paar maanden, door in mijn poppenhuis steeds andere lades of deuren te openen?

Diorama

Dit soort doorkijkjes daar ben ik gek op. Ik weet eigenlijk niet of dit wel een diorama genoemd mag worden. Of is het gewoon een kijkdoos? In ieder geval een leuk historisch plaatje. Ik ben bezig met een ideetje voor een kerstkaart, waarbij ik een veel eenvoudiger variant maak, met een kerkje en tekeningen in vier lagen.

Als je binnenkijkt door het gaatje,

Deventer speelgoedmuseum dediydiva

dan zie je

Deventer speelgoedmuseum dediydiva

dit!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.