passementerie fournituren Utrecht diydiva
op pad

Op pad: Famillement en fournituren!

Waar koop je nog fournituren? De DIY Diva was vorige week voor het grootste stamboomevenement van Nederland in Utrecht en liep (uiteraard…) ook nog even langs dé fourniturenwinkel in het centrum aan de Lijnmarkt 33!

passementerie fournituren Utrecht diydiva

Online

Knopen, band en elastiek en andere naaibenodigdheden kun je natuurlijk online kopen. Zo is er fournituren.nl (natuurlijk een geweldige domeinnaam), waar ik al weleens keek, maar nog nooit bestelde. Maar er zijn nog veel andere webwinkels waar je terechtkunt. Zo had ik laatst goede ervaringen met www.fournituren4fun.eu. Ik kwam ze tegen toen ik zocht op “folkloreband” en werd verliefd op hun Oktoberfest landhuisstijl collectie. Ik heb namelijk uit “alpenliefde” prachtig band gekocht voor een mooie blazer, waarover ik binnenkort blog.

Het grote nadeel van online is dat je moet afgaan op een plaatje. Kloppen de kleuren wel? Wat zijn de afmetingen? Hoe rekbaar is het band? Probeer eerst een antwoord op deze vragen te krijgen, voordat je je winkelmandje vol laadt!

Voelen

Meestal staat op de weekmarkt of op een speciale stoffenmarkt wel een fourniturenkraam. En gelukkig zijn er ook nog de speciaalzaken waar je terechtkunt! In Utrecht heb je Passementerie Baars & van de Kerkhof. Daar kun je alles zelf bekijken (en voelen!) en je krijgt ook nog eens goed advies!

Een eigen website kon ik niet vinden, laat staan een webwinkel. Nee, deze winkel móet je gewoon bezoeken. Ben je in Utrecht (de zaterdagse lapjesmarkt!), dan hoort deze Passementerie op je to-do-list te staan. Wanden vol knopen, bandjes en kantjes, maar ook vilt (los en lap) en applicaties vind je hier.

Ik kocht in mijn lunchpauze van het Famillement weer fijn elastiek om de nodige onderbroeken te kunnen maken. Helaas was de enige kaart met wit elastiek wat vies uit de fabriek gekomen, maar samen met de eigenaar kwam ik daar wel uit. Hij vertelde trouwens dat er tegenwoordig weer meer zaken gedaan wordt met een fabriek uit Frankrijk, omdat de productie in China weleens te wensen overlaat.

Utrecht Famillement diydiva

Famillement

Afgelopen donderdag 2 juni was het Famillement, het grootste evenement op het gebied van familiegeschiedenis in Nederland. Mocht je het gemist hebben, dan krijg je over twee jaar een nieuwe kans. In 2018 wordt het Famillement gehouden in Leeuwarden. Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis en het provinciale archief organiseren een gratis toegankelijke dag vol lezingen (dit keer o.a. met Maarten van Rossem en Jan Siebelink), workshops, interviews, een informatiemarkt en rondleidingen.

Samen met veel anderen stond ik op de informatiemarkt. Ken je dat soort beursdagen? Ik vond het leuk, was blij om veel mensen verder te kunnen helpen met hun onderzoek, vond de bijgewoonde lezingen inspirerend en daarnaast was het ook slopend 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.