kledingkast capsule diydiva

Opgeruimd leven!

Geïnspireerd door het boek van Marie Kondo en diverse blogs over het minimalisme kwam ik tot mijn motto: Opgeruimd leven!

Dit jaar ga ik door mijn spullen en neem ik afscheid van alles waar ik niet 100% gelukkig van word. Opruimen is lekker (nou ja, achteraf dan) en geeft een voldaan gevoel!

mijn kledingkast diydiva

Vorig jaar ging ik aan de slag met de Genoeg is genoeg! challenge. Mijn grote knutselvoorraad mocht niet nog groter worden. Als ik nu lekker creatief aan de slag ga, doe ik dat met de spullen die ik al heb. Geloof mij, ik heb nog snijmallen en stempels in het plastic liggen, wachtend op mijn aandacht… Use what you have wordt mijn motto!

In 2015 besloot ik maar 5 nieuwe kledingstukken te kopen, mijn voorraad zomer- en winterkleding (die altijd deels op zolder stond) in één kledingkast te gaan proppen en mijn lappenvoorraad op te naaien. Daarmee ga ik in 2016 verder, maar nu nog iets rigoreuzer!

Belangrijk vind ik ook de tweede betekenis van opgeruimd leven. Ik heb zin in een opgewekt jaar! Bovendien is dit minderen niet uit financiële nood geboren, maar meer uit een gevoel van tevreden zijn met wat je hebt. Dus vrolijk consuminderen…

Opruiming in:

 1. Ik begin met de kerstspullen. Inmiddels heb ik een voorraad waarmee ik drie huishoudens rijkelijk kan versieren…
 2. Mijn kledingkast puilt uit, maar eigenlijk hangen er veel dingen die ik met niets kan combineren.
 3. In de gang ruim ik de nis met plankjes uit. Alle tassen die daar liggen worden uitgezocht. Iedereen krijgt een eigen plankje voor de eigen winterspullen (wanten, muts en sjaal), een tas en eventueel een paar laarzen.
 4. Na de kleding haal ik ook de bewaarspullen (knutsels en knuffels) van de kinderen uit mijn kledingkast en maak ik een goede bewaarkrat in orde voor achter het schot op zolder.
 5. Ik heb een geweldige toilettafel, met spiegels uit de sixties. Helaas ligt ‘ie vol met een sieradenhoop en rommel…
 6. De kamer en speelgoedvoorraad van de jongste, omdat zij gedijt bij een rustige, Japans-achtig lege slaapkamer.
 7. De woonkamer, want daar zijn we het meest en is rommel dus het meest ergerlijk (in het oog springend).
 8. De zolder is vorig jaar al aardig opgeruimd, nu ga ik verder ermee en maak ik mooie inhoudsetiketten voor de ordners en tijdschriftenbakken. KnipModes, Burda’s en LMVs worden geselecteerd en gesorteerd.
 9. Mijn ladekast met lappenvoorraad gaat leeg! Kleine lappen waarvan niets meer te maken valt gaan weg, of worden gebruikt in het ultieme foute kerstvest in december! Ik wil hooguit 1 à 2 lappen hebben liggen, waarvan ik al weet welk patroon ik ga maken en waarbij het allemaal past in mijn kledingkast!
 10. Mijn familiefoto’s. Sommigen staan op de pc, anderen op de laptop. Ik heb ze nu allemaal verzameld op de laptop en alvast een album 2010-2012 gemaakt. Met Kerstmis wil ik onder de boom zitten met ons gezinsalbum 2013-2016! Ook leuk voor gesponsorde post met winaktie… Hema fotoservice of Albelli? Anyone? Mail maar met een voorstel!
 11. Mijn familiearchief. Ik ben historica en toch… Veel foto’s zijn al gescand en over de familie verspreid. Maar ik moet de familiepapieren nog netjes in een doos gaan opruimen en digitaal koppelen aan mijn stamboomdatabase. Die trouwens ook een update verdient…

Blogs over mijn opruimjaar:

[wp-tiles post_type=”post” category=”Opgeruimd” orderby=”date” order=”DESC” grids=”3breed” posts_query=”numberposts=40]

Bewaren

Bewaren