happy newyear diydiva
Opgeruimd

Bloggen in 2016: opgeruimd leven!

Gelukkig 2016! Een nieuw jaar is een mooi moment om even stil te staan. De DIY Diva denkt na over haar blogdromen, wat zij wil bereiken en dan niet alleen in cijfertjes… Nee, ik wil opgeruimd door het leven gaan (ja, op twee manieren!) en ik ga ernaar streven binnen 5 jaar een volledig zelfgemaakte garderobe te hebben!

happy newyear diydiva

Volgers

Mijn blogdromen voor 2015 kwamen zeker uit! Qua volgers bereikte ik meer dan ik ooit kon hopen. Ik had eind 2015 al 170 abonnees via Bloglovin. Dus nu durf ik te dromen van 300 volgers op 31 december 2016… Help je mij mee? Volg www.diydiva.nl op Bloglovin!

Ook YouTube ging goed, met 4.500 volgers! Zou ik in 2016 op een totaal kunnen komen van 5.500 abonnees, als jij dat ook wordt?
Tenslotte kruipen mijn Facebookcijfers omhoog. Van 67 likes hoop ik dit jaar naar 100 te gaan… Heb jij mijn pagina al geliked?

 

Waarheen, waarvoor?

De challenge genoeg is genoeg, is gelukt. Een “sober” leven is mij zo goed bevallen, dat ik ermee doorga in 2016. Of eigenlijk ga ik een stap verder.

Ik vind het belangrijk om opgeruimd te leven! Dat kun je figuurlijk nemen: vrolijk leven dus, maar ook letterlijk: het is tijd voor een grote schoonmaak in mijn leven. Ik wil dit jaar door met minder kleding (zie onder…), minder (knutsel)spullen die mijn huis rommelig maken en vooral: minder ballast.

mijn kledingkast diydiva

Ook stel ik minder eisen aan mijzelf. Ik wil niet meer zoveel “moeten”, maar rustig kijken wat ik wil. Ik ben geïnspireerd door blogs over een minimalistisch leven, of misschien kun je het wel eenvoudiger of bewuster leven noemen. Het gaat niet om een huis vol bezit, integendeel. Je tijd fijn besteden, dat is pas belangrijk!

Ik koop dit jaar dus helemaal geen kleding meer. Wel kan ik nog een net paar schoenen voor onder een net pakje gebruiken. Dus ik ga op zoek naar fijne schoenen, in neutraal grijs of creme, waarmee ik ook lang kan lopen… Meestal gaat dat immers niet samen: mooi en comfortabel.

De schoonmaak houdt ook in dat ik vooral producten (stof en wol!) wil gebruiken, die verantwoord geproduceerd worden voor mens en milieu. Dus zonder kinderarbeid en arbeiders in gevaarlijke fabrieken… Enkele jaren terug begon ik ook al met het veranderen naar een “verantwoorde” bank, die niet belegd in wapenhandel of fabrieken met slechte werkomstandigheden. Nu gaat dus de rest van mijn leven volgen.

Wat kun je verwachten?

Nou, in 2016 lees je weer opgewekte blogs over de grote schoonmaak in mijn leven, waarbij ik begin met mijn kledingkast. Op dat gebied heb ik een nieuwe challenge opgesteld: Binnen 5 jaar heb ik een volledig zelfgemaakte garderobe, die onderling goed te combineren valt! Kleding (en ook slips en bh’s), tassen, hoeden, sieraden, sokken en misschien zelfs schoenen: ik maak het zelf wel!

Blijf jij mij volgen op weg naar een DIY garderobe? Want dat houdt niet in dat mijn blog onherkenbaar veranderen zal! Integendeel. Het blijft een DIY-outfit blog en ik blijf ook lekker knutselen rondom de seizoenen. Ook zal er iedere maand weer een DIY bruiloftsblog verschijnen.

Vorig jaar had ik een primeur, met mijn eerste printable van een grachtenpandje voor een housewarming party. Hoewel het een hoop werk was, en ik het wiel nog moest uitvinden op dat gebied, wil ik dit jaar daar toch mee verder gaan, vooral eind 2016. Ik denk aan een printable kerstkaart.

Wat hoop ik?

Nou, ik hoop dit jaar weer op gezelligheid met mijn lezers, in de vorm van veel reacties en suggesties. Daarnaast hoop ik op weer een fijne samenwerking, misschien wel met een producent van verantwoorde stof of wol, of misschien kan de samenwerking met Pfaff worden voortgezet in 2016?

Verder is het simpel. Ik hoop op een gezond jaar met mijn familie!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.