broche strikje maken diydiva
oranje

Koningsdag thuis!

Ik ben gek op de vrijmarkt, dus het is jammer dat deze Koningsdag anders verloopt. Maar gezondheid is nu belangrijker, dus we blijven allemaal thuis. De DIY Diva laat wat leuke crea dingetjes zien om lekker te maken op 27 april.

Oranje versiersels

De topper voor Koningsdag is natuurlijk een paracord armband met de Hollandse vlag! Het paracord koop je bij de Action (bij de fiets en timmerbenodigdheden of bij de knutselspullen) of bij de speelgoedwinkel of gewoon online.

Ik heb een YouTube video gemaakt, waarin de armband stap voor stap wordt gemaakt.

Wat anders

Als paracord toch niet helemaal jouw ding is, dan kun je ook wat anders maken voor Koningsdag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gehaakte kroontje als broche?

kroontje haken diydiva

Of het meest simpele: een oranje strikje van vilt.

strikje maken

Onderstaand hoedje is schattig, maar daar heb je wel een borduurmachine voor nodig, of een stukje oranje kant, dat je met textiellijm zo vormt.

broche maken Koningsdag diydiva

Vieren

Vanochtend ga ik er vroeg uit, en sta ik al om 8.00 uur bij de bakker. Of als deze dicht is, dan fiets ik door naar de Hema. Want oranje tompoezen horen bij het feest! Ik ga zo vroeg, omdat ik dan hoop dat het niet druk is (1,5 meter wordt dan lastig) en zodat ze nog niet uitverkocht zijn.

Bij thuiskomst hang ik dan gelijk de vlag uit.

Veel plezier op Koningsdag! Stay safe, stay at home!

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: