Bijna Koningsdag!

Of je nou op de vrijmarkt staat om te verkopen, of er loopt op zoek naar leuke koopjes, de DIY Diva geeft je leuke tips voor de handel en je oranje uiterlijk!

Tips voor op de markt

Als je alle tips op een rijtje wilt zien voor het verkopen op een markt, kijk dan hier.

Natuurlijk ga je gekleed in het oranje, of heb je leuke oranje accessoires. Ik twijfel een beetje waarnaar ik op zoek ga. Het laatste jaar flirt ik namelijk behoorlijk met het minimalisme en probeer ik zo min mogelijk te kopen. De afgelopen koningsdagen keek ik steeds naar knutselspulletjes, maar in de praktijk gebruikte ik die niet (en ik heb al zoveel liggen…). Ik denk dat ik dit jaar wel zoek naar:

  • een theekopje met Scheveningse dame erop, de oma van een collega! Als ik er eentje vind, dan krijgt hij ‘m van mij.
  • nog meer servies: van dat heerlijke semi-doorzichtige glaswerk in groen, oranje en rood uit de sixties/seventies. Heet het niet Sierra? Dat verzamelen we thuis. Nog wat borden zou leuk zijn. Die ontbreken.
  • toch knutseldingen…
  • kettinghangers of andere sierraden. Delfsblauw is wel leuk, want ik heb nog een projectje…

Oranje versiersels

De topper voor deze Koningsdag is natuurlijk een paracord armband met de Hollandse vlag! Het paracord koop je bij de Action (bij de fiets en timmerbenodigdheden of bij de knutselspullen) of bij de Intertoys of gewoon online.

Ik heb een YouTube video gemaakt, waarin de armband stap voor stap wordt gemaakt.

Wat anders

Als paracord toch niet helemaal jouw ding is, dan kun je ook wat anders maken voor Koningsdag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gehaakte kroontje als broche?

kroontje haken diydivaOf het meest simpele: een oranje strikje van vilt.

strikje makenOnderstaand hoedje is schattig, maar daar heb je wel een borduurmachine voor nodig, of een stukje oranje kant, dat je met textiellijm zo vormt.

broche maken Koningsdag diydiva

 

Outfit

Ik heb weinig twijfel over mijn outfit morgen: het Maxima postzakpak is veel te koud. Het is meer weer voor een gouden bodywarmer met oranje strikje…

Dit jaar heb ik een geweldig patroon voor een bomberjack ontdekt. Ik twijfel een beetje (want oranje is volgens de kleurenanalyse helemaal een foute kleur voor mij), maar misschien dat ik voor volgend jaar Koningsdag een geweldig jack met goud en oranje joggingstof ga maken. Lekker warm…

Love, de DIY Diva.

Hoi, wat vind jij hiervan?