broche strikje maken diydiva
oranje

Koningsdag thuis!

Ik was altijd gek op de vrijmarkt, maar die gaat alweer niet door. Het wordt weer een Koningsdag thuis en de DIY Diva laat wat leuke crea dingetjes zien om lekker te maken op 27 april.

Anders dan anders

Het wordt opnieuw een Koningsdag zonder vrijmarkt. Al heel wat jaren blog ik enthousiast over mijn vondsten op 27 april, maar toch merk ik verandering. Ik ben nog steeds bezig met minimaliseren, met niet meer zomaar dingen kopen. Ik merk dat dit een hoop rust geeft (en ruimte scheelt). Eigenlijk vind ik het dit jaar niet meer zo erg om de rommelmarkt te missen.

Zelf ga ik waarschijnlijk weer wat proberen op de breimachine vandaag. (Met de nadruk op proberen, want de ene keer lukt het wel, de andere keer gooit hij al snel alle steken eraf. En waar dat nou aan ligt, weet ik nog niet.) Maar ik heb nog leuke crea tips voor Koningsdag om te doen!

Oranje versiersels

De topper voor Koningsdag is natuurlijk een paracord armband met de Hollandse vlag! Het paracord koop je bij de Action (bij de fiets en timmerbenodigdheden of bij de knutselspullen) of bij de speelgoedwinkel of gewoon online.

Ik heb een YouTube video gemaakt, waarin de armband stap voor stap wordt gemaakt.

Wat anders

Als paracord toch niet helemaal jouw ding is, dan kun je ook wat anders maken voor Koningsdag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gehaakte kroontje als broche?

kroontje haken diydiva

Of het meest simpele: een oranje strikje van vilt.

strikje maken

Onderstaand hoedje is schattig, maar daar heb je wel een borduurmachine voor nodig, of een stukje oranje kant, dat je met textiellijm zo vormt.

broche maken Koningsdag diydiva

Vieren

Vrijdag heb ik al oranje tompoezen en een dito soes besteld bij de bakker. Dat is lekker, want dan hoef ik niet vroeg eruit daarvoor. Ik ben bezig mijn conditie op te bouwen, zodat ik in de toekomst weer naar kantoor (17 km. enkele reis) kan fietsen. Door corona in december was alles flink ingezakt.

fiets schaduw diydiva

Maar op Koningsdag fiets ik dan eerst een tochtje door de polder, langs wel 6 molens (!) om uiteindelijk in het dorp van de bakker uit te komen. Bij thuiskomst hang ik gelijk de vlag uit.

ʻs Avonds wil ik het concert van de Streamers gaan kijken. Dat lijkt mij leuk, maar ik heb nog geen flauw idee hoe ik mij via Facebook kan aanmelden…

Veel plezier op Koningsdag! Gaan jullie nog iets leuks en/of creatiefs doen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.