broche strikje maken diydiva
oranje

Bijna Koningsdag!

Of je nou op de vrijmarkt staat om te verkopen, of er loopt op zoek naar leuke koopjes, de DIY Diva geeft je leuke tips voor de handel en je oranje uiterlijk!

Tips voor op de markt

Als je alle tips op een rijtje wilt zien voor het verkopen op een markt, kijk dan hier.

Natuurlijk ga je gekleed in het oranje, of heb je leuke oranje accessoires. Ik twijfel een beetje waarnaar ik op zoek ga. Het laatste jaar flirt ik namelijk behoorlijk met het minimalisme en probeer ik zo min mogelijk te kopen. De afgelopen koningsdagen keek ik steeds naar knutselspulletjes, maar in de praktijk gebruikte ik die niet (en ik heb al zoveel liggen…). Ik denk dat ik dit jaar weer zoek naar:

  • een theekopje met Scheveningse dame erop, de oma van een oud-collega! Als ik er eentje vind, dan krijgt hij ‘m van mij.
  • nog meer servies: van dat heerlijke semi-doorzichtige glaswerk in groen, oranje en rood uit de sixties/seventies. Heet het niet Sierra? Dat verzamelen we thuis. Nog wat borden zou leuk zijn. Die ontbreken.
  • verder zijn natuurlijk alle klederdrachtdingen top!
  • sokkenwol mag altijd… De voorraad die ik vorig jaar scoorde, gaat al aardig snel door mijn breimachine!

Oranje versiersels

De topper voor Koningsdag is natuurlijk een paracord armband met de Hollandse vlag! Het paracord koop je bij de Action (bij de fiets en timmerbenodigdheden of bij de knutselspullen) of bij de speelgoedwinkel of gewoon online.

Ik heb een YouTube video gemaakt, waarin de armband stap voor stap wordt gemaakt.

Wat anders

Als paracord toch niet helemaal jouw ding is, dan kun je ook wat anders maken voor Koningsdag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gehaakte kroontje als broche?

kroontje haken diydiva

Of het meest simpele: een oranje strikje van vilt.

strikje maken

Onderstaand hoedje is schattig, maar daar heb je wel een borduurmachine voor nodig, of een stukje oranje kant, dat je met textiellijm zo vormt.

broche maken Koningsdag diydiva

Outfit

Ik heb weet nog niet wat ik ga aandoen. Eerst het weer op vrijdagochtend aanzien! Ik heb een Maxima postzakpak en mijn spijkerbroek met gouden bodywarmer met oranje strikje…

Veel plezier op Koningsdag. Gaan jullie nog speciaal op zoek naar iets op de vrijmarkt?

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: