Over feestkleding en digitale vooruitgang

Ik heb nog een enorme voorraad resten, die te groot zijn om weg te gooien maar te klein om echt iets van te kunnen maken. Weet je wel: genoeg voor een mouw, of een lijfje, maar niet voor beiden. Ik combineerde goedkope wol met fluweel en werd daar heel blij van! Met de Royole Writepad heb ik vervolgens een digitale tekening van het ontwerp van mijn feestvestje gemaakt.

Streepjes streepjes

Streepjes vereisen nauwkeurigheid… Ik ben weer bezig geweest om mijn voorraad op te naaien. Dat leverde een shirt en een (bijpassende) slip op, met keurige doorlopende zijkantjes!

Stipjurk in Parijs

De afgelopen “nazomer” heb ik deze jurk nog aan kunnen doen, maar wel met een lekker vestje erbij. Het werd hier in Holland niet zo warm als voorspeld was. Dit is een simpel ogende jurk, waarvan je het raffinement pas ziet als je je omdraait…

Twee shirts tegelijk!

Al jaren ligt er in mijn kast een gekantkloste “moneymusk” verwijtend op mij te wachten. Ik kloste bijna een jaar aan dit Keltische ontwerp, dat ik opleukte met rode glimmende borduurzij en kraaltjes. Zonde toch om niets met al dit werk te doen? Ik vond eindelijk de inspiratie om aan de slag te gaan en eindigde met twee nieuwe t-shirts!