Desigual lookalike diydiva
outfit,  Pfaff,  refashion

Desigual style blouse – van jurk naar top

Het was één van de vele figuurmissers uit mijn naaicarrière… Uit de Burda van november 2010 maakte ik een geweldige overslagjurk. Of althans: de jurk stond geweldig bij het skinny model. Toen ik ‘m zelf aan had maakte deze mij tonnetjerond. Ik heb de jurk wel gedragen, want de corduroystof voelt heerlijk en het patroon erop vond en vind ik geweldig. Wat te doen?

desigual style diydiva

Refashion

Vanwege de heerlijke stof werd het niet een enkele reis richting prullenbak. Het is namelijk een heel dunne corduroy, die tinneroy of babyrib wordt genoemd. Ik haalde de rok eraf en ging aan de slag om er een top van te maken.

De schuine overslag, waar je makkelijk een vijfmaanden buikje in kon verstoppen verdween, met z’n gekke plooien. Ik maakte een gewone, rechte sluiting met knopen. Daarvoor gebruikte ik voor het eerst de automatische knoopgat mogelijkheid van mijn Pfaff Creative 1.5. Ik moest wel even de handleiding erbij pakken, maar in het vervolg is het een piece of cake. Je installeert het speciale voetje, doet de knoop daarin en haalt het speciale zilveren handeltje naar beneden bij de voet. Dat is alles…desigual styl stof diydiva

Bijpassend shirt

Met de uitgeknipte motiefjes uit restjes ribcord ging ik verder aan de slag. In het kader van sew your stash was het tijd om krap 1,5 meter paarse punta di roma jersey om te toveren in een lekker t-shirt met lange mouwen!

Ik ben al een tijdje bezig met een zoektocht naar het ideale raglanshirt patroon. Mijn Engels drop shirt uit de KnipMode van november 2015 heeft een vreemde plooi bovenaan, dus daarom probeerde ik nu een ander patroon dat gratis te downloaden is. Het is een wijd shirt, dus daarom heb ik de taillering van het Knip raglanshirt wel overgenomen.

Opleuken

eat sleep sew repeat shirt diydiva

Voordat ik de mouwen en zijnaden vaststikte, heb ik eerst het voorpand opgeleukt. Met wat uitgeknipte cirkels werd het zo echt een setje bij het jasje! Bovendien lijken die cirkels heel erg Desigual style, waar ik gek op ben! Ik heb de cirkels eerst verstevigd met vlieseline en daarna met een rechte steek vastgezet. Vervolgens heb ik met een zigzag en heel veel geduld er een mooi randje aan gemaakt. Bij de rechtercirkel op de foto moet ik alles nog eens proberen glad te persen… Dat kan beter.

Daarna heb ik mijn borduurmachine erbij gepakt. Met de Pfaff Creative 1.5 heb ik vervolgens de bijpassende woorden erop gestikt: eat sleep sew repeat (eet slaap naai herhaal), waardoor het nu echt een Desigual lookalike geworden is!

Ik kon het niet laten… Mijn voornaam heb ik met gouddraad op het achterpand van het jasje gestikt 😉

Desigual lookalike diydiva

De feiten

  • Patroon blouse: aangepaste versie BurdaStule november 2010
  • Stof blouse: eigen voorraad, reeds gemaakte jurk
  • Patroon raglanshirt: gratis download Scatteredthoughtsofacraftymom.com.
  • Stof shirt: eigen voorraad 1,5 m paarse jersey
  • Fournituren: 4 grote witte knopen en garen uit voorraad

De kosten: 0 Euro voor deze refashion en sew your stash! Wat de beide lapjes ooit hebben gekost weet ik niet meer. Dat is zo lang geleden aangeschaft…

De tijd: het maken van de jurk kostte zeker wel zo’n vier tot vijf uur. De refashion was sneller, in ongeveer 1,5 uur klaar. De paarse top maakte ik in 2,5 uur inclusief opgestikte cirkels en borduren van de tekst.

Volgende keer

Ik ben aardig tevreden over hoe het valt. Volgende keer ga ik wel weer netjes eerst het halsboord dubbelstrijken van het shirt, voordat ik ‘m vastnaai. Het slurft nu een beetje. De hals is nog steeds iets te open naar mijn zin. Verder kan de taillering iets minder (lees: mijn buik mag iets slanker worden).

Het is een heerlijke set geworden, die ik vaak aanheb. En zodoende draag ik mijn paarse skinny van SPS Superstar ook weer vaker. Dat is niet mijn favo-broek, die ik als eerste uit de kast pluk. Maar eigenlijk valt die gekochte broek best mee…

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.