kersenjurk zelfgemaakt diydiva
outfit

Fifties kersenjurk outfit

Mijn garderobe is steeds beter onderling te combineren. Hoe doet de DIY Diva dat? Ik deel mijn tips en laat ook mijn mooiste zomerjurk zien…

Kleuren

Mijn kleding laat zich tegenwoordig goed combineren. Volgens mij komt dat door de keuze voor een vast kleurenpalet. Ik ben destijds voor mijn kledingkast gaan staan en heb gekeken welke kleuren veel voorkwamen. Mijn favorieten waren rood, wit, blauw en zwart. Niet alleen had ik veel kleding in die kleuren, ik hou daar ook echt van! Ik besloot voortaan alleen stof te kopen met die (hoofd)kleuren. Ook mijn Knipster outfits zijn gekozen in dit kleurenpalet.

Knipster 2017 MartineDe macaronstof en zomerjurk zijn wel wat bonter (helemaal mijn smaak!), maar daarom te combineren met de effen kledingstukken in rood, wit, blauw of zwart.

Samengevat: een bescheiden kleurenpalet is geen beperking, maar een goede keuze. Ik draag nu de kleuren waar ik blij van wordt en automatisch past alles goed bij elkaar!

Inspiratie

Een klassieker in mijn kledingkast is een rood zwarte fifties jurk. De inspiratie hiervoor kwam van Michelle Obama!

fiftiesjurk zelf naaien diydiva

(Credits: de foto van Michelle Obama scande ik uit een Nederlands tijdschrift. Helaas kan ik niet achterhalen wie de fotograaf is. Mijn foto is door mijzelf gemaakt en ernaast gephotoshopt.)

Al heel lang wilde ik zo’n klassieke jurk. Het patroon dat ik gebruikte is trouwens ook een oudje. Het was de “kerstaflevering” van KnipMode uit november 1996 (dus al 21 jaar oud! Echt iets uit mijn vorige leven: we woonden samen op ons eerste adres, hadden nog geen kinderen…). Ik heb het tijdschrift al die jaren bewaard, omdat het een super-Knip was, met heel veel zwarte jurkjes, die onderling ook gecombineerd kunnen worden.

Details

Ik koos voor een jurk met prinsessenlijn, met een accoladehals en aangeknipte mouwen. Die versierde ik met bijpassend biasband met aardbeien en kersenprint. De rok heeft stolpplooien, met daarin verstopte zakken aan de zijkant. In de zijkant zit een rits.

Knipmode november 1996 fiftiesjurk dediydiva

Over de stof hoefde ik niet lang te denken: heerlijk luchtig zwart katoen met kersen. Ik kocht deze op een Stoffenbeurs.

Hoewel de jurk heerlijk zit, zou ik de pasvorm van vooral het bovenpand nog wel iets willen aanpassen. Door het schattige biasband is de halslijn wel slapper. Bij Michelle is gekozen voor een beleg, hetgeen duidelijk steviger blijft zitten. Ook de rits in de zijnaad bevalt mij niet helemaal. Het ritslipje irriteert aan de binnenkant van mijn arm. Misschien zet ik ‘m bij een eventuele tweede versie gewoon lekker achterin.

Als ik ga feesten, draag ik mijn rode H&M hoedje erbij en roodwit gestipte flamencoschoenen. Op “gewone” dagen zijn mijn zwarte sandalen prima. De kersenoorbellen kocht ik ooit bij de C&A. Mijn roodzwarte kanten armband is niet zelf geklost, maar machinaal geborduurd op wateroplosbaar vlies.

Vestje

Via een portie tweedehands kleding uit mijn ruilcircuit kreeg ik er ook een leuk zwart vestje erbij. Het is dun, maar helaas iets strak omdat het maat S is… Voorlopig draag ik ‘m bij mijn zomerjurk, maar ik zit alweer te dromen.

fifties jurk zelf maken diydivaMet mijn breimachine wil ik nu eens verder gaan dan sokken en een vest gaan maken. Maar dan wel in mijn maat! Ik wil geen katoen, maar iets zachts en warms. Omdat ik al snel breisel vind kriebelen, denk ik dat zwarte merinowol wel geschikt zal zijn. Of is dat weer iets te warm voor de zomer? Iemand nog tips?

Ik droom nog even verder. Voorlopig heb ik een prima jurk en een strak vestje, dat voldoet!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.