botenbroek tststoffen panorama mesdag
outfit

Flaneren in flared

Vol trots liet ik manlief mijn nieuwste zomerbroek zien. Van een panel met strepen en havenmotief maakte ik een flared model. Zijn reactie verbijsterde mij … 🙂

TST stoffen

De stof zag ik vorig jaar, tijdens die hele warme zomervakantie in Duitsland. Met een paar oude KnipModes van 2019 uit de bibliotheek was ik afgereisd en daarin stond een broek, gemaakt van wel twee panels van deze bijzondere stof.

Ik had nog verjaardagsgeld. Dus kocht ik na thuiskomst online bij het Nederlandse TST stoffen deze geweldige lap. Goedkoop was het niet. Ik betaalde 30 Euro voor een panel punta di roma van 52% viscose, 43% polyester en 5% elasthaan van 140 breed. De stoffen van TST worden zoveel mogelijk in Europa gemaakt, waardoor er meer toezicht is op de productie (zodat o.a. kinderhandjes worden vermeden). Dat is ook veel waard!

Het is een heerlijke broek. Twee panels vond ik te begrotelijk, dus koos ik voor een broek die ik er met eentje kon maken. Toch moest ik onderaan een beetje smokkelen.

In het originele patroon uit de KnipMode zat een rits, maar omdat de punta di roma stof rekbaar is, kan het ook zonder. Bovenin heb ik gewoon een elastiek tunnel gemaakt. Achteraf gezien had ik de zakken nog iets meer naar de middenachternaad kunnen schuiven.

Reacties

Mijn meiden vinden de broek vooral bij de bovenbenen te wijd, maar ik hou niet van een ʻworstengevoelʻ. Dus niet zo strak.

En het commentaar van mijn eigen topper, helemaal oprecht en zonder dubbele bodem: ʻO wat leuk, heb je een pyjamabroek gemaakt?ʻ

Hahaha, gelukkig sta ik sterk in mijn zelfgemaakte rode schoenen en draag ik deze heerlijke broek zeker iedere week wel een dag, nu de zomer niet altijd even stralend is!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.