H&M Versace outfit dediydiva
outfit

Outfit H&M en een zelfgemaakte Versace

Dit setje beschouw ik als één van mijn meest hysterische outfits 😉 Het is een combi van mooi dik satijn met zwart fluweel. De basis van dit alles: een satijnen stofzak voor kleding van Versace voor H&M!

Ik draag dit setje regelmatig op kantoor. De laatste tijd was het vanwege de kou en gladheid wat minder, maar ik fiets meestal naar mijn werk (in oude joggingbroek). Bij aankomst kan ik mij poedelen en omkleden in het grote invalidentoilet daar. Deze rok en top nemen niet teveel ruimte in in mijn “verkleed”tas, dus mogen ze vaak mee.Ik draag de set dus al jaren, maar het grappige is dat ik door de foto’s voor dit blog pas echt goed ernaar ben gaan kijken. De vlakverdeling op de voorkant is toch een beetje apart. De achterkant is meer in balans. Misschien is het toch beter om de top op een zwarte spijkerbroek te dragen, en de rok met een volledig zwart shirt. Een scheiding van deze outfit dus…

Versace for H&M

Hoe kom je op het idee? Ehhhh… Misschien omdat ik destijds de echte Versace kleding voor H&M niet super vond? Ook omdat die kleren zeer overpriced waren? In ieder geval viste ik achter het net bij de verkoop en zocht ik mijn heil op Marktplaats.

Van stofzak naar setje…

Daar kon ik voor een tientje een ruime satijnen kledingzak op de kop tikken. De kwaliteit daarvan bleek super: heerlijke dikke satijn (beter dan van mijn trouwjurk…).Het logo is heerlijk over de top geborduurd in gouddraad…

Tuniek en rok

Ik maakte een tuniek uit de KnipMode. Welke uitgave weet ik niet meer, want ik gooide dit patroon weg. Omdat ik een koukleum ben, had ik de split vooraan weggelaten, maar dat wel “een beetje dom”. Dit is een modelletje dat eigenlijk wat ruimer moet zitten. Nu moet ik een bescheiden bh eronder dragen, omdat alles anders te strak zit daar…

De rok had ik al eens eerder gemaakt. Gelijk toen ik dat model in de KnipMode van augustus 2009 zag, was ik verkocht. Een Engels klassiek paardrij model 😉 Nee, ik heb geen paard.Het klassieke oma tasje (van glimmende lak) is helaas niet uit de familie, maar van de kringloopwinkel.

De feiten

Deze set maakte ik al een tijd geleden. In ieder geval voor blogtijd… Dus niet alle feiten staan meer helder in mijn geheugen.

De kosten: 10 Euro voor de satijnen kledingzak, zwart fluweel uit de opheffingsuitverkoop van Toetenel, mogelijk ook 10 Euro, weet de prijs niet meer. Het riempje op de rok zal zo’n 3 Euro hebben gekost. De rits komt vast uit voorraad, net als haakje. Dus in totaal kostte deze “Versace set” mij zo’n 25 Euro.

Hoelang ik eraan bezig was, weet ik ook niet meer.als je denkt waterverf saai lees boek diydivaDe inspiratie voor mijn waterverf achtergrondje kwam trouwens van het boek Als je denkt dat waterverf saai is lees dan dit boek.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.