Engels drop stof outfit diydiva
outfit

Feest met KnipMode top Engels drop

Ik maakte al een raglan versie met lange mouwen voor in de winter, maar had nog genoeg over voor een zomerversie! Vandaag laat ik het supermakkelijke shirt zien uit de KnipMode van juli 2015. Deze top (nummer 2) is bijna volledig in elkaar gezet met de lockmachine, dus heel snel klaar.

Engels drop stof outfit diydiva

 

Stof

De Engels dropstof zag ik het eerst op een Duits blog van iemand met volgens mij Hollandse wortels: Schildkroete. Bij toeval zag ik ‘m een week later in een online stoffenwinkel www.stoffenshop.eu, toen ik op zoek was voor mijn babyquilt. Nadat ik mijn raglan shirt ermee maakte, had ik gelukkig nog flink wat stof over!

Aanpassingen

De versie uit de KnipMode heb ik op een paar punten aangepast. In het voorpand zat een naad. Maar ik had ruim voldoende stof voor dit shirt, dus heb ik ‘m toch aan de stofvouw gelegd. Bij deze drukke stof is dat ook mooier, dan sluit alles wel aan. De onderrand heb ik voor en achter op gelijke lengte gehouden.

Ik heb de naden wel gewoon naar binnen gedaan, dat vind ik toch mooier. Bij het origineel zie je de gelockte naden aan de buitenkant.

Tenslotte voegde ik een rose halsbies toe. Wel lastig om die gelijk te houden… Ook de punt zit een tikkie scheef, dus volgende keer doe ik alleen biezen bij ronde halslijnen!

Engels drop tshirt zomer diydiva

Stof

De schoudernaad van dit patroon is naar de rug verschoven, waardoor je een leuk effect krijgt. Dat wordt versterkt door verschillende stofjes te gebruiken. Daarom heb ik de achterkant van een restje rose tricot gemaakt.

De dropstof is een lekkere stevige jersey. Dit in tegenstelling tot het rose van de achterkant, wat een flubberstof… Het kwaliteitsverschil is duidelijk.

 

Snel

Het is echt een snelheidstopper. Na het overtrekken van het makkelijke patroon, zat het shirt in minder dan twee uurtjes in elkaar.

Ik ben blij met dit opvallende verjaardagshirt, dat ik maakte in maat 42!

Engels drop stof diydiva

De feiten

 • patroon: KnipMode juli 2015
 • stof: stoffenshop.eu
 • kosten: 12,95 voor 1 meter Engels drop stof en restje rose jersey
 • klaar in: 2 uur

3 reacties

 • femke

  Ik vind m heel erg leuk…
  Wilde je volgen maar dat lukt niet door op het hartje te klikken dus heb je maar handmatig toegevoegd om te volgen…

  Gr Femke

  Ps ik ben net met een blog begonnen misschien vind je het leuk die ook te volgen

  • de DIY Diva

   Oei, je bent de tweede die dit over het hartje zegt. Gek genoeg werkt het bij mij wel… Probeerde jij het via je mobiel? Misschien zit ’t ‘m daarin. Ik ga er verder induiken technisch, thanx!
   Natuurlijk ga ik gelijk je blog bekijken. Hoe meer hobby en DIY blogs, hoe beter!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.