zelf naaien diydiva
outfit

Lekker bezig

Mijn sewing mojo is weer helemaal terug! Deze week zat ik vaak achter de naaimachine. Die momenten geven ook rust om eens na te denken over de komende tijd.

Zelf maken

Deze week heb ik veel gemaakt. Bijna alle grote lappen die ik nog in voorraad had, zijn op genaaid. Ik heb alleen nog een flink stuk stevig katoen met Mondriaan print. Dat gaat mogelijk een zomerbroek worden. Ook de roodzwarte ruit van zijde daar kan nog een blouse uit. Maar dan houdt het wel op.

Ik maakte een rood shirt met lange mouw, gebaseerd op het patroon dat ik zelf tekende van een heerlijk zittende Didi top. Ik wil geen saaie shirts maken, dus daarom heb ik een borduursel toegevoegd dat ik had gekocht bij Urban Threads: de windroos.

Ik borduurde hem met gemeleerd garen, dat van rood naar rose en terug gaat. Vooraf had ik op de lap afgemeten hoe het voorpand moest liggen en toen heb ik mijn Pfaffje aangezet.

Stretch

De top zit heerlijk, maar ik merk wel dat ik bij het maken nog steeds aan het stoeien ben met de rekbaarheid. De ene lap jersey is de andere niet. Ik had van tevoren wel gevoeld hoe rekbaar deze rode stof van Budgetstoffen was, maar ik heb ʻm overschat. De stretch was minder dan verwacht. Zodoende zitten er wat plooien bij de buste, tenzij ik ʻm naar beneden strak trek. Dus volgende keer toch iets grote knippen…

Thanksgiving

Donderdag is het Thanksgiving, oftewel Dankdag. Vrijdag is het dan black friday, dus koopjesdag. Ik ga uit alle macht proberen niets te kopen. Het gaat namelijk net zo lekker met het opmaken van mijn voorraad stoffen en wolletjes en ander knutselgerief. Ook de oude kledingstukken die ik had liggen (zoals mijn marinetrui) zijn onder handen genomen en in mijn kledingkast terecht gekomen.

Naaitijd is voor mij ook nadenktijd. Ik bedacht mij dit weekend, dat ik eigenlijk al mijn werk wel vanuit huis kan doen. Het advies is “werk thuis” en dat doe ik nu de helft van mijn werktijd. Ik heb het fietsen naar kantoor zo nodig…

fiets snijmal

Maar voor mijn geweten kan ik dat naar kantoor gaan steeds minder goed verantwoorden. Nu code zwart in zicht komt in de ziekenhuizen, voel ik dat ik maar weer beter helemaal in mijn corona cocon thuis moet blijven. Dus niet of nauwelijks naar een winkel, alleen noodzakelijk, en de boodschappen allemaal door Picnic laten bezorgen.

Het blijft lastig. Toch fijne week allemaal!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.