matrozenjurk diydiva
outfit

Outfit: op pad in een matrozenjurk…

De bestemming van ons bedrijfsuitje wordt altijd geheim gehouden, maar ik heb een collega die zeer volhardend kan doorvragen her en der. Zodoende wisten wij al ruim van tevoren waarheen de reis ging: Antwerpen en het Red Star Line museum. Natuurlijk trek je dan, zeker tijdens Me Made May, je zelfontworpen matrozenjurk aan!

matrozenjurk diydiva

Red Star Line

De Red Star Line is de Belgische variant van de Holland America Lijn. Ik denk dat iedereen wel een familielid heeft, die in de jaren vijftig van de vorige eeuw daarmee per schip vertrok naar Amerika of Canada.
In de haven van Antwerpen staat dit leuke museum, waarbij je net als de derde klas passagiers wordt “meegenomen” op reis. Terwijl in de geschiedenis vaak de elite wordt belicht, gaat hier de aandacht dus uit naar de gewone mensen, op zoek naar een beter leven overzee.

suske redstarline sterrenrood diydiva

Miniatuur

In zo’n museum vind je natuurlijk ook diverse scheepsminiaturen. Ik ben dol op alles wat poppenhuis-achtig is… Kijk lekker mee naar de volgende foto van de Belgenland.

Huh? Yep, alle boten van de Red Star Line hadden een naam die eindigde op -land. Het is vergelijkbaar met die van de Holland Amerika Lijn, waarbij alle schepen een -dam naam hadden (Maasdam, Statendam, Rotterdam natuurlijk…). Maar goed, de Belgenland was wel een pronkstuk, dat later is omgebouwd van landverhuizersschip naar cruiseschip.

Belgenland redstarline Antwerpen miniatuur diydiva
De binnenkant van dit model is gemaakt van papier. De boot zelf is 3d, maar de interieurs zijn 2d (dus de bedden en poppetjes zijn gewoon getekend op plat papier). Dit kijkdoosprincipe werkt geweldig!

Antwerpen

Door mijn voorkennis had ik van tevoren op internet gekeken of Antwerpen nog leuke crea-winkels heeft. Want de voorgaande jaren werden wij meestal wel een uurtje “losgelaten” zonder programma. Op mijn lijstje stonden de Veritas en Julija’s shop. De eerste schijnt een grote kleding maar ook hobbywinkel te zijn, de tweede een wolwinkel.

Je ziet het al aan mijn woordkeuze (“schijnt”): ik ben er niet binnen geweest. Dit keer wandelden we met z’n allen na het museumbezoek door de haven van Antwerpen tot het avondeten. Er was dus geen vrije tijd, maar al met al was het wel een geslaagde en relaxte dag, mede door het weer. Ik kon lekker mijn matrozenjurk aan.

Matrozenjurk

Tsja, hoe gaat dat? Bij mij is het zo dat ik op een dag wakker word en denk: ik wil een matrozenjurk. Nu zijn patronen voor dat soort jurken niet echt dikgezaaid 😉 Ik heb een bestaand jurkpatroon (KnipMode juni 2004) genomen en zelf een kraag getekend. Die hemdjurk heb ik van onderen een rok gegeven en de knopenrij is vervangen door een rits middenvoor. De mouwen zitten bovenaan ietwat strak, maar ik heb dan ook flinke spieren daar, overgehouden aan mijn zwemjeugd.

matrozenjurk naaien diydiva

Een matrozenkraag tekenen is niet moeilijk. Belangrijk is dat je de binnenkant, het nekgedeelte gewoon overneemt van het patroon en dan teken je de buitenkant (een soort vierkant) zelf.

De jurk heb ik “afgestyled” met voorop een gekochte applicatie met scheepsvlaggen en op de mouw (niet goed zichtbaar op de foto’s) een gouden stuurwieltje.

Het is een aparte jurk, echt iets voor de DIY Diva. Je valt ermee op, dus draag ik ‘m niet als ik mij niet helemaal fijn voel en liever onzichtbaar wil zijn 😉 Maar dit was een gezellig topdag, dus paste de jurk perfect daarbij!

Overzicht

  • Jurk patroon: aangepast KnipMode juni 2004
  • Jurk stof: dunne, soepele spijkerstof, gekregen

En jij?

Heb jij ook een kledingstuk in je kast dat zo opvallend anders is? (Zodat je het bijvoorbeeld ook makkelijk als carnavalsoutfit kunt dragen?)

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.