Griekse broek DIYDIVA
naaien,  outfit

Me made May

In mei is er extra aandacht voor je zelfgemaakte kleding. Me made May is de uitdaging om je te helpen dat meer te dragen. Normaal doe ik wel iets eraan. Maar de maand gaat al hard, en eigenlijk heb ik weinig nieuws gemaakt. Uit noodzaak (coronakiloʻs) heb ik toch voor een nieuwe broek achter de naaimachine gezeten.

Griekse broek

Ik eet momenteel echt te veel. Omdat ik ook niet naar kantoor fietste, namen de kiloʻs akelig snel toe. Zo erg zelfs dat ik geen broek meer paste. Alles wat vroeger te wijd was, spant om mijn hammen. Manlief is langzaam maar zeker prachtig op gewicht gekomen, met als gevolg dat ik nu maar in zijn te wijd geworden broeken loop. Een boyfriend jeans dus, maar niet uit mode overweging, doch uiterste noodzaak. Dit werd te gek voor een zelfmaak diva, zeker tijdens Me made May!

Ik maakte in twee dagen deze heerlijke ruime broek van zwarte joggingstof. Ik noem hem mijn Griekse broek. Het elastiek aan de bovenkant heeft namelijk zoʻn typisch Grieks “dodenrandje”. Niet gezellig, wel sierlijk 😉

De elastische band kocht ik al een tijdje terug bij ome Ali in China. Gelukkig heb ik voorlopig voldoende voorraad, want de regels voor import gaan veranderen. Vanaf 1 juli betaal je nu ook bij producten onder de 21 Euro een bepaald percentage extra. Dus ook op dit vlak is het verder een kwestie van voorraad opmaken.

De band zette ik eerst met een recht stiksel vast, om vervolgens het af te maken met een zigzagje. Het is geen goedkope broek. Ik kocht 2 meter jogging voor 34,- Euro in mijn favo naaimachinewinkel. Daar was ik toch, om de Singer van schoonmoeder te laten nakijken. Achteraf gezien had ik met 1.40 meter het ook makkelijk gered, maar nu heb ik weer stof over voor een sweater of topje. Ik heb nog een leuk metertje Zeeuws schortebont in zwart liggen om mee te combineren! Nu ik dit zo typ, bedenk ik mij dat ik ook met Staphorster stip verf tekeer zou kunnen gaan op die rest… Heerlijk, om zo over te lopen met creatieve ideetjes. Vooral omdat er een vrije week voor mij ligt!

Ik hoop er nu maar op, dat de dure stof zijn geld waard is. Dus dat mijn broek geen vormloos, pillend vot wordt na een paar keer wassen. Mijn ervaringen zijn zo verschillend. Ik heb dure, maar na het wassen waardeloze stof gehad, en supervoordelige lappen die heel lang meegingen. Het is een kwestie van geluk hebben, want er zit geen logica in.

Het patroon dat ik gebruikte was van een flared broek uit de KnipMode. Ik maakte hem al eerder van punta di roma stof.

tst stoffen

Zomerjurk

Verder ben ik momenteel bezig aan een zomerjurk. Hopelijk komt er nog een zomer dit jaar 😉

Aan het eind van de zomer van 2019 ging de rits kapot van mijn favoriete matrozenjurk. Wat was ik trouwens waanzinnig slank op die foto. Ik heb het patroon aangepast, en wil nu een nieuwe jurk maken in sixties stijl. Ik begon al vorig jaar hieraan en heb nog niet durven proberen of ik mij er nog in kan persen.

Knipster Do it with denim matrozenjurk dediydiva 2017

Van manliefs oma had ik nog een jurk uit haar goede tijd, dus stof genoeg. Ik waste ʻm weer (de jurk was heul lang in voorraad) en knipte ʻm. Het rare: ik heb wel wat stof over, dus kan ik een bijbehorend mondkapje naaien… Tsja, voorlopig is dat nog nodig. Al kijk ik elke dag online of ik al aan de beurt ben om een afspraak te maken voor een vaccinatie. Dat kan elk moment gebeuren, gezien mijn bouwjaar.

Het naaien van deze zomerjurk kent trouwens nog een hindernis. Ik ben het patroon kwijt en wil er toch echt nog een voering in zetten… Het moet ergens boven op zolder liggen. Deze week ook maar eens zoeken!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.