sweater zelf maken diydiva
outfit

Mijn regenboog trui

Nee, deze trui werd niet behaald met wielrennen of gemaakt om een bepaalde geaardheid te delen… De blauwe joggingstof met glimmend regenboogstreepje komt nog uit de goodiebag die wij kregen na de Knipster 2017 wedstrijd. Ik ging ermee aan de slag om nu eindelijk een goede raglantrui te maken. Maar of dat lukte…???

Capsule garderobe

Al langer klaagde ik erover: mijn winter capsule garderobe heeft te weinig truien. Kopen bij de Primark of een andere winkel is te “makkelijk”, zeker als je stof hebt liggen voel je je “verplicht” om daarmee aan de slag te gaan. Ik wilde een trui met raglan mouwen maken. In het verleden naaide ik al een Engels drop raglan shirt, en daarna een paarse variant, maar perfectie was nog ver te zoeken…

Waarom doe je dan zo moeilijk, en maak je geen gewoon shirt met gewone mouwen… Tsja, karaktertrekje vrees ik. Ik vind raglanshirts leuk, ik wil er nog velen maken met van die leuke kleurencombinaties. Maar het wil nog niet echt lukken. Reden te meer om mijn tanden hierin te zetten!

Ik gebruikte opnieuw het patroon van mijn paarse shirt, een gratis patroon van Scattered Thoughts of a Crafy Mom (briljante blogtitel trouwens).

Desigual lookalike diydiva
Desigual in het dorp

Ik draag ‘m hier onder dat jasje. De raglan paste ik aan met een hogere halslijn, want winter en anders zo frisjes.

Helaas is ‘ie weer niet perfect. Qua tempo wel, want deze rolde binnen 2 uur vanonder mijn naai- en lockmachine. Maar bovenaan moest ik eerst het lubberen tegengaan, waarna het halsboord er te wijd opgezet werd, met als klap op de vuurpijl een horizontale plooi boven de buste. raglan sweater diydivaHet halsboord heb ik kunnen redden. Toen ik het nóg een keer extra omvouwde en vaststikte, zag het er beter (maar wel smaller) uit. Hieronder zie je de stof van dichtbij. Zie je het mooie metallic regenboogstreepje? Dat is moeilijk te vangen op foto’s.

raglan sweater diydiva

Hoe vind je mijn nep Pandora in wording? Toen ik bij een kralenwebshop zocht naar Zeeuwse knoppen voor de Walcherse klederdracht, zag ik in de sale dit koord. Ik knoop ‘m momenteel achter in de nek, want met een sluiting eraan kan ik geen kralen meer toevoegen. Dat wordt net te dik… Ik geef niet om merken, dus het hoeft niet echt te zijn.

Mijn kralen verzamelde ik via Aliexpress. Af en toe geef ik mijzelf wat leuks. Die schaar staat natuurlijk voor mijn naaihobby, verder hou ik van Delftsblauw, liefde is belangrijk en dat kasteel staat voor mijn gezin, mijn burcht. In mijn winkelmandje staan nog meer leuke kralen, maar in één keer zo’n ketting vol bestellen vind ik niet leuk.

Dé oplossing!

Wel zag ik het licht wat betreft de raglan: mijn brede schouders (door mijn wedstrijdzwemmers verleden) hebben niet genoeg ruimte in dit patroon, vandaar die plooi! Dus bij versie nummer 4 van mijn raglanshirt ga ik bij de schouders mijn mouwen verruimen, waarna het nu toch eindelijk eens moet lukken…

raglan sweater diydivaMijn “verbetenheid” heeft ook een doel. Het is nu even doorploegen, maar als ik eenmaal mijn perfecte basispatroon heb, dan kan ik een eindeloze rij raglanshirts maken!
Zo heb ik het ook met mijn basispatroon voor mijn broek gedaan. Ik weet nu dat welke broek ik ook ga maken, dat ‘ie goed past en lekker zit!sweater zelf maken diydiva

Conclusie: ik heb er gewoon een sweater bij, niet spectaculair maar wel draagbaar. Ik denk dat deze vooral leuk is met een blouse eronder. Bovendien kan ik de trui nog onder een jasje dragen omdat hij vrij dun is. Dus ik ben er toch blij mee!

4 reacties

  • nicolecnoops

    De stof is inderdaad mooi voor een shirt. De pasvorm van de mouw is inderdaad een beetje raar, ik vind het eerder ruim dan krap. Itch to stitch heeft een heel tof raglan patroon net gereleased misschien een optie voor je, haar pasvormen zijn uitermate goed. Of zelf tekenen dat is meestal het fijnste toch. Het is al met al toch een fijn shirt geworden, staat je mooi hoor.

  • sewing à la carte

    Wat een prachtig stof is het met de leuke zilver draadje erin. Raglanmouwen goed passend krijgen is erg lastig heb ik begrepen omdat je schoudernaad in de mouwkop zit. Heb je brede schouders dan is dat vaak het struikelblok. Het kan helpen door er een figuurnaad in te maken waardoor je een soort van schoudernaad creëert maar ook kan het uitdiepen van het armschat werken. Ook ‘stugge’ stoffen werken niet mee.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.