spijkershort diydiva
outfit

Nieuw jeans short

Ik maakte het patroon uit de KnipMode van juli 2015 al eerder. Ook bij “Liesel” die meedeed (en won) bij de Knipster wedstrijd van twee jaar geleden zag en zie je het short regelmatig voorbij komen.

Ik begon met een restje khaki, met een rits achterin. Dat stond een beetje suf en gaf rare plooien. Net alsof mijn voorbips achter zat, om je een idee te geven 😉

kaki short KnipMode juli 2015 diydiva
Kaki kreuk short KnipMode

Daarna ging ik aan de slag met een restje heerlijke dunne jeansstof met nautische print. De rare kontnaad verbeterde ik met behulp van Facebook. In een naaigroep kreeg ik bruikbare tips daarvoor. De rits verplaatste ik naar de zijkant.

Deze versie is ook iets langer dan de eerste.

Driemaal is scheepsrecht?

Gaat het spreekwoord driemaal is scheepsrecht op? Heb ik nu, na twee maal proberen hét perfecte short gemaakt? Eh…nee.

Eigenlijk is dat ook mijn eigen schuld. Ik heb dit short gewoon geknipt met naden, en niet doorgeslagen zodat ik preciezer kan werken. Ook liet ik de “ingewikkelde” bovenband weg. Nu blijkt dat die bovenband juist de vorm aan het short geeft.

KnipMode short diydiva

Door het rommelen heb ik de zakken waarschijnlijk te groot gemaakt, waardoor het short een beetje afzakt. Zeker nu ik meer bewust met mijn eten omga en ook enkele kilo’s ben kwijtgeraakt. Ik zal de zakingang bovenaan nog wat meer dichtstikken. Hopelijk zakt het short dan minder.

Ik maakte van de grote resten jeansstof die ik nog had liggen dit short. De kleurencombi vind ik achteraf ook een beetje suf. Al past het wel weer goed onder een druk shirt. Nou ja, ik heb ‘m heerlijk gedragen op vakantie (op dagen dat het geen 40 graden of warmer was…).

De vierde ronde…

Maar de les voor versie vier is duidelijk: werk precies! Eigenlijk ben ik daar al een tijdje mee bezig. Ik maak niet meer “in het wilde weg” kleding. Ik plan bewust mijn garderobe, en zoek daar patronen en vervolgens stofjes bij. Omdat ik dus minder naai, heb ik wel de tijd om alle patroondelen helemaal om te slaan met een draadje. Zodoende zie je alles duidelijk op de stof en kun je preciezer werken. Dat bevalt echt fijn.

Versie vier zal er zeker komen, misschien van een luchtig (en kreukvrij!) stofje. Want het blijft een leuk en slankmakend model!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.