geborduurde jeans outfit diydiva
outfit

Nieuwe flowerpower jeans

Ik was zo enthousiast toen ik de stof in de Knipster goodiebag zag! Een fijne jeans met randborduursel in paisleyprints zag ik al helemaal voor mij. Want een dunne zomerbroek kon mijn garderobe wel gebruiken.

geborduurde jeans outfit diydiva

Stof

Van Nooteboom Textiles kregen wij als deelneemsters aan Knipster niet alleen de stoffen voor de vijf outfits. Bij de finale ontvingen wij ook onderstaande lappen!

Nooteboom Textiles goodiebag Knipster diydivaEen soortgelijke jeansstof had mede-deelneemster Elly ook gebruikt bij haar denim outfit. Zij maakte echt een seventies model, met wijde pijpen. Dat was dé inspiratie voor deze broek van mij.

Heel mooi gedaan door haar, maar ik heb het wel gehad met die soul pijpen. Kwestie van iets te lang mee doorgelopen in de jaren tachtig… Dus bij mij is het een rechtere spijkerbroek geworden, als is het nog een beetje “wortel” model. Misschien had ik toch iets ruimer moeten knippen, maar ik wilde zo graag stof overhouden voor een bijpassend shirt.

cThe making

Ik gebruikte (uiteraard) weer mijn basispatroon voor een broek uit KnipMode januari 2016. Maar ik besloot er een heupmodel van te maken.

Leermomentje: Knip niet zomaar 10 cm van het patroon…

Leermomentje: doe dat NIET door overal zo’n 10 cm af te halen. Het is namelijk handiger om aan de achterkant de broek hoger te houden, om inkijk te voorkomen.

geborduurde jeans heupbroek diydivaDeze stof is niet rekbaar. Achteraf gezien had ik ‘m misschien toch iets wijder moeten maken. Als ik sta, is de broek prachtig. Maar als ik zit, is ‘ie een tikkie strak rond mijn bovenbenen.

Ik had nu eens geen zin in een rits. (Bovendien had ik geen bijpassende kleur en lengte.) Dus greep ik terug op de knoopsluiting, zoals ik in de LMV short voor het eerst gebruikte. Omdat ik een vrolijke broek wil, gebruikte ik mooie groene knoopjes voor de verborgen sluiting en bovenaan een grote rode knoop. knoopgulp jeans maken diydiva

De feiten

  • Kosten: de stof kreeg ik van Nooteboom Textiles, de knopen kwamen uit voorraad, net als het garen.
  • Tijd: een uurtje of 8? Ik heb niet zo opgelet.
  • Patroon: KnipMode januari 2016. Aan de bovenkant verkort tot heupmodel.

geborduurde jeans heupbroek diydiva

Je ziet dat er al wat spanning op de middenachternaad staat… Ik heb wel een driedubbel stiksel gebruikt en ‘m daarna afgelockt. Misschien dat ik de naad nog een klein beetje moet uitdiepen. Onder mijn bips heb ik plooien, zo zie ik nu. Eens kijken hoe ik dat kan fixen. Dit is nu al de vierde versie van dit patroon, maar tot nu toe hadden de meeste broeken wel iets van stretch.

Conclusie

Ik had een dunne zomerbroek nodig en dit is een fijn exemplaar geworden. Deze stof is geweldig combineerbaar, met bijna alle kleuren. Ik doe er geen andere prints boven, alleen effen t-shirts.

Ik wil er nu een shirt bij gaan maken van de resten van deze lap. Daar moet ik haast mee maken, anders is deze broek al vele keren gedragen en gewassen (en mogelijk wat lichter geworden). Ik ben op zoek naar een patroon voor een eenvoudig shirt van non-stretch stof. Lijkt mij trouwens ook handig, een vast patroon hiervoor. Van jersey heb ik die al genoeg, nu nog van niet-rekbare stof!

2 reacties

 • sigrid katkatkatoen

  Zo knap! Ik vind het eerst en vooral al geweldig dat je een broek kunt maken (dat lijkt voor mij als niet-naaister het allermoeilijkste) en dan nog wel zo’n vrolijk en kleurrijk exemplaar! Benieuwd of je een leuk patroon kunt vinden voor een shirt, maar daar vindt jij wel iets op 🙂
  Groetjes, Sigrid

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.