hemd only patroon diydiva
outfit

Nog meer blauw…en ziek

Eigenlijk dacht ik vorige week al dat het blue monday was… Oeps. Maar ik maak het vandaag goed met nog meer blauw, dat ik maakte voordat ik ziek werd.


Refashion

De stof kochten we op vakantie in Duitsland. Altijd leuk om dat soort souvenirs later thuis onder de naaimachine te hebben. Het werd een maxi jurk, die eigenlijk vanaf begin af aan niet wilde deugen. De jurk zag er leuk uit, maar had net te weinig stretch. Ik probeerde nog met een spie aan de zijkanten, maar jongste dochter liet de maxi jurk in haar kast hangen.

Tijd voor een refashion!

Hemdje

Hemdjes heb je nooit genoeg. Bovendien was dat patroon heel makkelijk op de maxi jurk te leggen. Ik gebruikte het Only hemd patroon, ooit gemaakt van een gekocht hemdje. Het voordeel daarvan is dat het een lekker lang hemd is, die niet snel uit je broek piept.

Het nadeel van dit patroon is dat er door de lengte weinig stof overblijft. Een bijbehorende bh of bralette maken was niet mogelijk, net zomin als een slip.

Detail

De randen vouwde ik om, waarna ik ze met een stretchsteek vastzette. Aan de onderkant koos ik voor een siersteek.

Het is een steek die lijkt op een veer, dat vond ik wel toepasselijk.

De feiten

Dit hemd maakte ik binnen 2 uur. Ik gebruikte een patroon, dat ik ooit zelf van een gekocht Only hemdje heb overgetrokken. Het stikken deed ik met garen uit voorraad. De prijs van de stof weet ik niet meer. Wij kochten 2 meter in Duitsland, en het enige dat ik mij herinner is dat het niet goedkoop was. Het is een katoenen jersey, volgens mij ook ecologisch fijn en bedoeld voor kinderen.

Nou ja, in ieder geval heb ik er weer een fijn hemdje bij. Ondertussen zit ik al te graven in mijn voorraad wat ik als volgende ga maken.

Ziek

In het blogbericht dat ik vorige week te vroeg als blue monday de wereld instuurde, had ik flink wat plannen. Maar daar is weinig van gekomen. Maandagavond kwam opeens een verkoudheid op, van het ene op het andere moment. Dinsdag kwam ik beroerd uit mijn werk en de rest van de week lag ik voor pampus. Gelukkig had ik al een blogbericht ingepland voor vrijdag.

Momenteel gaat het weer een beetje beter, maar ik ben er nog lang niet. Nog een paar dagen uitzieken, en alleen maar plannen maken op de bank… Zucht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.