Alpenliefde outfit Diydiva
outfit

Oktoberfest: Alpenblazer meets Heidirok

Oktoberfest kwam vorig jaar al voorzichtig richting Nederland. De schappen bij de Action lagen vol met verkleedkleren voor volwassenen: lederhosen en dirndls. Binnenkort is er zelfs een Oktoberfest in Den Haag! Ik hou van diverse klederdrachten en heb een zwak voor dirndls. Maar er zelf een dragen? Nee, dat is nog een brug te ver. Maar mijn outfit voor het Oktoberfest is wel helemaal in stijl!

Alpenliefde outfit Diydiva

Meer info: klik op de foto rondjes

Rok

De stof voor de rok is een “kneuzenlapje”. Op een Stoffenspektakel enkele jaren terug was er een kraampje met “lapjes met een issue”. Denk hierbij aan een vlekje, een weeffoutje of gewoon een lelijke print die niemand wilde kopen. Zodoende kon ik dit grote stuk groene stof kopen voor 2 Euro! (Ook deze rode lap was een kneusje uit de stapel.)

Het patroon komt van een BurdaStyle geleend bij de bibliotheek, uit november 2009. Het is een lekker zwierig, wijd model dat bovenaan sluit met een rits. Sommige naden zijn expres met rood garen doorgestikt.

oktoberfest rok diydiva

Eerst is de rok genaaid en vervolgens heb ik de zoom versierd met textielverf. Ik heb zelf op een kartonnen kaartje een hartje en een bloemetje gestanst met een pons en een gestyleerde koekoeksklok getekend en uitgesneden. Dit werd mijn mal. Om het edelweiss effect te krijgen heb ik nadat de eerste ronde verf gedroogd was handmatig allerlei rondjes als bloemenhartje toegevoegd. Weer drogen en tenslotte maakte ik dat bloemenhartje af met wat gele stippen.

Daar ben ik wel een paar dagen achter elkaar mee bezig geweest, maar ik ben gek op textielverven, dus dat vond ik niet erg.

Blazer

De blazer komt ook uit de Burda, zelfs uit de folklorespecial van september 2011. Hierin staan ook dirndl patronen, dus als ik ooit de geest krijg om er eentje te maken…

blazer Burda sep 2011 diydiva

Over deze blazer, geïnspireerd door ontwerpen van het merk Blutgeschwister, schreef ik hier al eerder.

Stijl

Misschien krijg je bij het lezen van deze outfitpost de indruk dat ik deze set alleen voor een fout Oktoberfest heb gemaakt. Nou, dan heb je het helemaal mis. Ik draag deze set namelijk graag in het dagelijks leven, met name naar kantoor of kerk. Waarom? Gewoon, omdat IK dat leuk vind en er maling aan heb als anderen dat gek vinden. Het draagt ook lekker: een zwierige rok en een warme, zachte blazer. Ik bemerk steeds meer een voorkeur voor comfortabele, zachte stoffen.

Ik maak al sinds mijn puberteit veel kleding zelf en langzaam maar zeker vul ik mijn hele kledingkast met mijn eigen zelfgemaakte stijl. En weet je: het bevalt mij prima om mijzelf te zijn!

Bewaren

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.