outfit zelfgemaakt jasje diydiva naaien
outfit

Outfit: koeienjas KnipMode

Dit jasje uit de KnipMode is hét voorbeeld van een all-time favorite! Inmiddels heb ik er al twee gemaakt, van dit “vintage” patroon uit de vorige eeuw. Het zit lekker en flatteert omdat ‘ie getailleerd is. Ik laat jullie vandaag kennismaken met mijn koeienjas en mijn discojas!

outfit zelfgemaakt jasje diydiva naaien

 

Discojas

Het patroon komt uit de KnipMode van november 2001. Ja, een jasje uit het begin eeuw dus, al maakte ik de jas enkele jaren later. Op zolder heb ik een flinke voorraad zelfmaakmode tijdschriften. Tuurlijk, sommige dingen zijn duidelijk verouderd, die wil je echt niet meer maken. Maar er zijn ook veel “neutrale” ontwerpen, de tijdloze toppers. Dit jasje hoort hier heel duidelijk bij voor mij!

De donkerblauwe stof met glitters in allerlei kleuren kocht ik destijds bij Toetenel. Niet goedkoop, wel prachtig! Ook na vele jaren wassen is de stof nog mooi. Het glittert allemaal wel iets minder, maar dat is alleen zo als je weet hoe het eerst was…

Met drukkers inslaan had ik altijd wat problemen, maar deze zijn aardig gelukt. Niet perfect, maar niet met opvallend veel verschillende tussenruimtes 😉

Eigenlijk zou ik nog een mooi donkerblauw shirt met lange mouwen hieronder moeten maken. Op zich heb ik een Desigual tuniek in die kleur, maar die is zo lang. Er steekt dan een lange flap onder het jasje uit en dat maakt het silhouet niet mooi, vind ik.

KnipMode blauwe jasje koeienjas diydiva

Koeienjas

Ik hou niet van doorsnee, dus de koeienjas past perfect bij mij. Ik wilde een wat warmer jasje, dus koos ik voor een voering van groene velours de panne. Dat was toch niet zo’n super idee. Want het prettige van voeringstof is dat je armen soepel in de mouwen glijden… Het velours is wat stroever. Het draagt heerlijk met een tshirt met korte mouwen eronder, maar het jasje is juist bedoeld voor de winter. Wanneer je dus minimaal een shirt met lange mouwen moet dragen, hetgeen weer niet soepel voelt met de veloursvoering.

Ik heb het patroon voor de koeienjas aangepast. De pas aan de voorkant heb ik weggelaten. De losse voorpanden zijn één pand geworden, met een figuurnaad. Dat vond ik mooier omdat de koeienprint dan meer doorloopt.

Volgende

Marie Kondo opgeruimd kast diydiva

Ik wil graag een capsule garderobe, dus zomaar nog een zelfde jasje maken, is niet de bedoeling. Maar omdat op mijn naai-wens-lijstje een wat langer, getailleerd vest van joggingstof staat, ga ik misschien het patroon verlengen en de zakken veranderen.

Immers: never change a winning team!

Hebben jullie ook een patroon dat je vaker hebt gemaakt? Wat is je record aantal hierbij 😉 ?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.