pip studio stof diydiva
outfit

Outfit: Pipstudio jasje

Deze Pipstudio stof lag al sinds najaar 2014 op mijn actie te wachten. Het bewijst eigenlijk dat het onzin is een grote voorraad lappen te hebben, als je verder maar blijft verzamelen en weinig maakt… Maar mijn naai-mojo is de laatste tijd (gelukkig!) heel sterk, dus dit wordt een top Me Made May! De lappen vliegen mijn kast uit, richting naaimachine en vervolgens kledingkast!

pip studio stof diydiva

 

Oud

Ik blogde in oktober 2014 over mijn aankoop via Marktplaats. Want Pipstof is niet te koop aan de rol, dus kocht ik een lap van iemand die de schaar in een dekbed van Pip had gezet…

Toen mijn restant rode plooistof net niet bleek te passen op het KnipMode patroon van een leuk jasje uit juli 2015 viel mijn oog op de Piplap die dus al 1,5 jaar lag te verstoffen. Daar paste het patroon (model 19) prachtig op! En dat ik toch al ondertussen mooi folklore bloemetjeslint had gekocht bij dit patroon voor de rode stof, tsja, dat was jammer. Maar inmiddels heb ik dat gebruikt bij iets anders, waarover ik binnenkort zal bloggen.

Werelds

Uiteindelijk maakte ik met deze Hollandse stof dus een echt wereldjasje. In de KnipMode stond een versie met Afrikaanse Vlisco stof. Ik gebruikte een sluiting (een drukker) van de Hollandse stoffenmarkt en het gele biasband (nou ja, zo werd het genoemd, ik vond het meer een glimmend ripsband) kwam uit het van oorsprong Engelse tijdschrift Mollie Makes.

Het jasje is ideaal! Door de bonte kleuren past het overal bij. De stof is vrij stug, dus dat komt mooi uit bij een jasje. Ik draag ‘m graag! Het is een heel simpel model om te maken, maar stom genoeg ging ik wel hiermee de fout in bij de zakken. Ik had ze namelijk keurig vastgemaakt aan de zijnaad, maar dan wijzen de zakken precies de verkeerde kant op… Gelukkig was het relatief makkelijk te herstellen.

pipstudio jasje diydiva

Broek

De kniebroek draait al een tijdje mee in mijn garderobe. Hij draagt wel lekker, maar is vooral aan de achterzijde wat te strak geworden in de loop der tijd. Ik heb geen flauw idee waarom 😉 De ietwat synthetische stof komt nog bij Toetenel vandaan. Het is een vrij hoog model in de taille uit KnipMode maart 2008.

Ik denk dat ik ‘m nog weleens ga maken, maar dan een tikje ruimer. Want op zich is het een leuk model!

Overzicht

  • Jasje patroon: KnipMode juli 2015
  • Jasje stof: Pipstudio dekbed
  • Broek patroon: KnipMode maart 2008
  • Broek stof: Toetenel

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.