postzak pak diydiva
outfit

Postzakpak voor Koningsdag!

Ik vrees dat ik dit outfit, geïnspireerd door Maxima’s postzakpak, niet aan kan op Koningsdag 2016… Het is veel te koud! Jammer hoor, want het draagt erg lekker.

postzak pak diydivaBolero

De top is een volledig aangepaste bolero uit de Burda van maart 2010. Dat is een openvallend modelletje. Ik heb de sluiting en de ronde vorm onderaan zelf toegevoegd. De broche is trouwens zelfgeborduurd met gouddraad. Ik heb er helaas geen foto van, maar aan de achterkant zie je “ptt post” staan. (En ja, ik zie zelf ook dat ik beter een gladde bh had kunnen aandoen zonder flockprint…)

De afwerking heb ik expres een beetje “industrieel” gehouden. Je ziet dus gewoon de witte locknaden, om het postzak idee te benadrukken.

diydiva postpak

Postzakstof

De gewone bruine stof heb ik namelijk opgeleukt. Met een sjabloon heb ik er postzakteksten op geverfd (“eigendom ptt post” en “pays bas”). Heel simpel, met zwarte textielverf!

Kniebroek

De kniebroek komt uit de KnipMode oktober 2007. Ik heb er weinig aan veranderd.

postzakpak diydiva

De kniebroek heeft wel grappige details, zoals een tekst boven de zak en een roodwitblauw lintje met een musketonhaak eraan.

Oranje

Zelf draag ik geen oranje. Ik heb zelfs geen oranje shirts. Bij een kleurenanalyse bleek dat die kleur mij heel erg slecht staat, het maakt mij erg flets.

gouden bodywarmer diydiva
Koningsdag outfit

Ik hoop dat het weer toch meevalt, maar ondertussen ga ik toch maar eens op zoek naar mijn gouden bodywarmer met kleine oranje strikje…

Hebben jullie een speciaal oranje outfit voor Koningsdag?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.