Burberry ruit kuitbroek
outfit

Refashion met burberry ruit

Een paar jaar geleden was het helemaal top: de burberry ruit. (Is dit eigenlijk ooit uit de mode geweest?). Op de markt kocht ik een paar meter, en maakte een heerlijk zittende jumpsuit, voordat iedereen daarin liep… De mening van mijn huisgenoten zorgde echter voor een refashion!

Mening van huisgenoten

Het probleem was dat volgens mijn huisgenoten mijn jumpsuit eruit zag als een mega-hobbezak. Ik geef toe: het patroon uit de KnipMode van maart 2011 was wel groot en ruim allemaal. Het zat dus heel lekker 😉

Jarenlang lag de nauwelijks gedragen jumpsuit te wachten op mijn naaizolder op betere tijden. Nu was het zover!

Refashion

Ik koos voor een heel simpele aanpak. Ik knipte ongeveer 2 cm boven het taille elastiek alles af en vouwde het randje om. Met de naaimachine zette ik de losse stof vast, met een stiksel in het midden van het elastiek.

Voor mijn zomergarderobe heb ik altijd een paar kuitbroeken. Ideaal voor als het lekker weer is, maar nog niet super warm. De refashion broek bewerkte ik verder tot een heerlijke kuitbroek. Want ik knipte ook een stukje onderaan de pijpen af en vouwde dit om.

Bijpassend jasje?

Wel is ‘ie nog steeds wat wijd, waardoor een strak t-shirt erboven een tikje suf oogt. Het shirt in de broek stoppen is helemaal een no-go (zie boven). Eigenlijk moet er een leuke getailleerde blouse of jasje bij… Maar ja, zo veel gedoe voor bij een refashion, is dat het waard? Op zich koos ik voor mijn garderobe voor de kleuren rood, wit, blauw en zwart. Dus een rood of zwart jasje zou bruikbaar blijven, ook als mijn burberry lookalike is afgedankt.

Want ik bemerkte één groot nadeel: mijn broek is één en al kreuk na het wassen. Strijken is dus verplicht. En ik hou niet van verplichtingen…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.