kaki short KnipMode juli 2015 diydiva
outfit

Kaki short KnipMode juli 2015

Natuurlijk had ik de foto’s vóór het wassen moeten nemen, om een gelikte outfitpost te kunnen maken. Maar het echte leven is niet altijd zo shiny… dus zien jullie het resultaat zoals het in real life is 😉 Bij het “doornemen” van mijn zomergarderobe bleek dat ik korte broeken mis. Het liefst wil ik een zwart model maken, zodat ik twee zwartwitte tops kan dragen. Maar in mijn voorraad ligt echt al jaren een lekker stretchkatoen kakistofje, een flinke rest die ik ooit van mijn schoonmoeder kreeg. Daarbij hoorde ook een stuk gezellige streepstof. Het was tijd om een leuk shortpatroon uit de KnipMode hiermee te gaan testen!

kaki short KnipMode juli 2015 diydiva

KnipMode topper

Het patroon komt uit de KnipMode van juni 2015. Dit is voor mij persoonlijk echt een topnummer! Ik heb er al zoveel uit gemaakt. Naast een leuk jasje van Pipstudio stof en mijn verjaardagstopper, het “restjesshirt” van Engels drop stof en rose jersey in het kader van sew your stash maak ik dus nu mijn derde patroon, een short daaruit.

Comfortzone

Natuurlijk heb ik in de afgelopen jaren diverse shorts genaaid. Het allereerste kledingstuk dat ik als puber naaide was trouwens een (boxer)short! Die stof daarvan was zo geweldig, een blauwe synthetische stof die niet kreukte met zwarte Mickey Mousen erop geprint. (Ik beken: het ligt nog steeds in mijn kast… Ik zal binnenkort ’t eens passen;-)

boxershort diydiva

Dit shortpatroon brengt mij enigzins buiten mijn comfortzone. Het heeft een ritsje achter. Zal best hip zijn, maar ik vraag mij af of dit mij gaat bevallen. Merk je bijvoorbeeld als dit openschiet, of gaat dit heel genante situaties opleveren? Verder heeft het een aparte voorkant, waarvan ik niet helemaal snap hoe de band vast wordt genaaid. Daarbij staat dat dit short volledig van stretchstof moet. Of eigenlijk: het staat geformuleerd waardoor het mij lijkt dat het nog “stretcher dan stretch” moet…

Aan de slag

Op zich viel het maken van dit short enorm mee. Wat wel een instinker is, is dat patroondeel 6?, dat voor aan de zijnaad zit, zelf getekend moet worden en niet op het patronenblad staat. Normaal lees ik eigenlijk nooit de werkomschrijving, omdat ik zelf wel uit ervaring weet hoe je iets in elkaar zit. Maar nu moest ik echt even driemaal kijken…

De werkvolgorde die ik aanhoud is ook anders. Sinds ik een patroontekencursus volgde, leerde ik dat het veel handiger is om eerst het pand met de rits helemaal af te maken. Daarna zet je pas voor- en achterzijde aan elkaar. Ik heb wel een beetje zitten prutsen met de onzichtbare rits. De onderkant vind ik altijd lastig. Bovenaan heb ik een haakje gezet, om veel druk op de rits te vermijden, net als genante situaties met een openstaande rits.

KnipMode juli 2015 short

Het resultaat

Ik ben erg blij met het resultaat. Ik heb een fijn short, dat goed past. Ik heb wel flinke naden aangeknipt, dus het short zal toch wel een maatje groter zijn geworden. De stofkwaliteit viel tegen. Na het wassen zaten er witte strepen op. Laten we maar zeggen dat het een bedoeld stonewash effect is 😉 Ik heb flink gestreken op dit broekje voor de foto, maar echt strak is het niet meer geworden.

Na het bekijken van de foto’s van de achterkant fronste ik mijn wenkbrauwen. Zo’n ritsje achterin is wel cool, maar soms geeft het daaronder een effect, dat nog het meest op extra schaamlippen lijkt… Er komt een rare plooi onderaan mijn kont, waarschijnlijk door een gebrek aan versteviging daar. Voor deze foto heb ik alles van tevoren eerst goed strakgetrokken, zodat je het minder ziet, maar dit moet anders!

Het was dus wel fijn om eerst te oefenen, voordat ik aan de zwarte versie begin die ik echt nodig heb in mijn capsule garderobe. Daar komt een rits aan de zijkant en misschien maak ik die iets langer dan het originele patroon. Ik ga dit short zeker dragen, al mijn basic t-shirts passen hierbij dankzij de zakken met veelkleurige streepjes. Ik heb van die stof nog wat over. Misschien voor mouwtjes van een ander bijpassend shirt om te maken?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.