spijkerjack diydiva
outfit

Spijkerjack af oftewel begin niet meer aan oude meuk…

Mijn beide spijkerboeken plus de donkerblauwe sweatstof leverden flinke resten stof op. Daarvan wilde ik nog een jack maken. Omdat ik drie tinten blauw ging combineren, kon ik niet elk patroon kiezen. Uiteindelijk kwam ik terug bij een patroon uit KnipMode 2007, dus van een decennium geleden. Of dit nou zo’n goed idee was…?

Vroeger

Destijds maakte ik het patroon van bruin fluweel en een geweldige bruine satijn met seventies print. Alleen bleken de mouwen te strak (en/of mijn rug waarschijnlijk te breed). Ik droeg ‘m hooguit een paar keer en haalde de mouwen eruit, om er “ooit” naar te kijken… Ik kocht al zelfs een extra lap bruin fluweel om nieuwe, bredere mouwen te maken. En deed vervolgens weer jaren niets. Nou ja, ik naaide veel maar liet dit probleemgeval links liggen.

Nog eentje

Omdat ik het patroon zo leuk vond, begon ik met de blauwe restlapjes aan een tweede, betere versie. Ik was enkele patroondelen kwijtgeraakt, dus die tekende ik opnieuw op Action puinzakken. Ideaal!puinzakken Action patronen diydiva

Mijn mouwen tekende ik boven wijder, net als het rugpand onder en boven trouwens. De mouwen probeerde ik eerst uit in mijn bruine fluwelen jasje. Toen dit beviel ging ik verder met het jack.

spijkerjack diydiva

Nadat voorpanden en rugpand en mouwen geknipt en gestikt waren,versierde ik het geheel met een soort Grieks motiefje met mijn borduurmachine.

Blij?

Tsja, en toen deed ik het jack aan. Het zit heerlijk, dankzij de patroonaanpassingen en de rekbare joggingmouwen, maar hoe het eruit ziet…

Als ik ‘m zo zie, begin ik te vermoeden dat ik een korter bovenlijf dan gebruikelijk heb. Want ook al met de matrozenjurk voor Knipster heb ik dit voorjaar een heel gedoe gehad, vanwege plooien boven de bilpartij… Daar zal ik op gaan letten bij volgende naaisels.

Maar het jack valt zo tegen. Hij is te kort naar mijn zin en de kraag is tuttig. Dat is het grote nadeel van oudere patronen. Sommige ontwerpen zijn toch gedateerd na een aantal jaren. Ik draag het jack nog wel in huis, maar ik ben er niet blij mee… Stom, he? Dat een topper van vroeger zo kan tegenvallen, had ik niet verwacht.

Ik ga vrolijk verder met een nieuw naaiklusje. Eveneens met jeans trouwen, en zelfs ook volgens een oud patroon. Wat zeggen ze altijd: “Een ezel stoot zich in het gemeen…”. Toch heb ik er vertrouwen in dat dit een topper gaat worden!Bewaren

Bewaren

Eén reactie

  • De Breimeisjes

    Een groot leerproces 🙂
    Dat is ook een beetje wat ik vind met bijvoorbeeld truien breien: je ziet pas helemaal aan ’t eind hoe het zit en zo. Als je wat koopt, dan pas je het, probeert een maatje groter of kleiner, dat is toch ook wel heel handig. Maar ik heb respect voor je, jij maakt het uiteindelijk toch helemaal perfect.
    Groetjes,
    Akkelien

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.