outfit

Spijkerjack Annicke

Dit is echt een project waar ik zo’n twee jaar over heb gedaan. Hoe dat kan, weet ik eigenlijk nog steeds niet. Misschien ook steeds een kwestie van het verkeerde seizoen: in de winter ga je niet aan zo’n zomers’ spijkerjasje werken. Maar goed, nu is mijn jas eindelijk af. Ik deed ‘m de eerste keer aan bij de opnames voor Verborgen Verleden met Jennifer Hoffman!

Annicke & Marloes jasje

Ik weet niet precies wie van de twee “vleermuisjes” het maakte. Zij wonnen het naaiprogramma Door het oog van de naald, dat een aantal jaren geleden op tv was. Zeg maar: Heel Holland naait, dat idee.

Knipmode 2015 diydiva

Ze wonnen en mochten een aantal ontwerpen voor KnipMode maken. Ik was op slag verliefd op dit jasje. Met dit patroon deed ik ook mee aan de Knipster wedstrijd van KnipMode, een paar jaar geleden.

Zomerjas

Ik maakte het jasje opnieuw, met het idee ‘m dragen als zomerjas. Ik gebruikte zwarte denim en liet na enig uitproberen de opvallende schouders weg. Zo komt het zwart leren band met gekleurd stiksel (decennialang in mijn bandjesvoorraad) beter uit. De “rok” voerde ik met een stof met Duitse krantenprint (eveneens decennialang meegaand). Dus het is bij uitstek een sew your stash project.

Zie je trouwens dat mijn paspop wordt omringd door mijn Stoewer handnaaimachine (rechts) en links mijn nieuwste Singer trapnaaimachine? Ik ben ‘m aan het schoonmaken, vandaar dat de naaimachine op z’n kant ligt.

Annicke jasje diydiva

Lang project

Ruim een jaar ben ik met het jasje bezig geweest, want ik werkte zorgvuldig. Alle delen zijn doorgeslagen, ik heb alles eerst geregen voordat ik het stikte en dan past alles toch beter. Maar het jasje heeft ook maanden in een tas gezeten, omdat ik niet zo goed wist wat ik ermee aanwilde: borduren met Markense klederdrachtmotieven, of toch stoer met het leren band?

Annicke jasje zelf gemaakt diydiva

Op de voeringrok heb ik achterop het motief van het leren band in grote versie gestikt, anders zal de binnenste stof gaan hangen.

Verborgen Verleden

Eens in de zoveel tijd wordt ik op mijn werk gevraagd om mee te werken aan de opnames van het tv programma Verborgen Verleden. Soms hoor ik de makers jaren niet, dit jaar mag ik toevallig binnen een maand 2x meedoen. De eerste opname is al achter de rug, met Jennifer Hoffman.

Bij een tvprogramma mag je kleding niet teveel kleine figuurtjes hebben, omdat dit anders “danst” op het scherm. Tsja, aangezien ik van bonte printjes hou, hangt mijn kast er vol mee. Dit beperkt dus de mogelijkheden. Zodoende was dit zwarte jasje, hoewel bedoeld als zomerjas, een goede kandidaat voor de opname. In ons bibliotheekdepot is het namelijk standaard 18 graden, dus best fris.

Jennifer Hoffman was trouwens heel leuk om mee te maken. Ze vond mijn jasje heel apart en toen ze hoorde van mijn fast-fashion afkeer, was ze enthousiast. Zij had namelijk onlangs voor de EO het programma Genaaid gemaakt, en is zelf heel bewust bezig met duurzame kleding.

Zomerjas

Verder heb ik het jasje nog niet veel gedragen, maar dat komt deze zomer wel weer. Momenteel ben ik druk bezig met het naaien van een leren broek, met katoenen voering. Die is zo heerlijk warm, dat ‘ie een skibroek kan vervangen. Kortom: ik hoef mij niet te vervelen nu dit jasje af is.

Eén reactie

  • Sonja

    Heel leuk en apart jasje.Het jasje wordt door een andere type stof en het weglaten van de opvallende schouderstukken compleet anders. Het overkomt mij ook wel eens dat een kledingstuk (altijd jasjes) een langdurige tijd in de maak op de paspop blijft hangen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.