jurk watervalhals KnipMode dediydiva
outfit

Stipjurk in Parijs

De afgelopen “nazomer” heb ik deze jurk nog aan kunnen doen, maar wel met een lekker vestje erbij. Het werd hier in Holland niet zo warm als voorspeld was. Dit is een simpel ogende jurk, waarvan je het raffinement pas ziet als je je omdraait…

Watervalhals

Dit was typisch zo’n patroon dat ik al jaren apart had liggen, de KnipMode van juli 2006 omgevouwen op de bladzijde met deze jurk. Het origineel is van katoen, met een rits. Ergens in 2013 ging ik aan de slag. Jawel, ik draag mijn kleding dus echt jarenlang! Eigenwijs als ik ben, besloot ik dat ik ‘m wilde maken van lekkere jersey, zodat al dat gedoe met een sluiting niet nodig was.

Het bleek z’n voordelen en nadelen te hebben. De jurk gaat aan over het hoofd (=voordeel), maar de stof omsluit wel al je vormen (=nadeel? Immers… love your body, hoe het er ook uit ziet!). Hij is figurehugging, zodat ze dat zo mooi noemen.

Kijk maar: op de foto’s poseer ik trouwens met mijn geweldige bijpassende Hiptas van http://www.hiptassen.nl Deze dokterstas van blauw leer met crocoprint is handgemaakt Dutch design en helemaal aangepast naar mijn wensen.

stipjurk knipmode diydiva

Misschien dat ik in een volgend exemplaar de mouwuitsnijding nog iets dieper maak. Nu plooit het daar een beetje.

De eveneens gestipte flamenco schoenen staan er geweldig bij. Maar helaas, ik kan er niet lekker op lopen met zo’n hak. Het model is mooi, het comfort is minder. Een dagje werken lukt echt niet op die krengen. Typische zitschoenen dus 🙂

stipjurk watervalhals diydivaMijn achterkant zie ik zelf niet zo vaak. Wel grappig, zo’n heel bruin nekkie bij een flink wittere rug. Bij zo’n watervalhals is er wel een stuk bloot. Om nu te gaan tobben met een straples bh, eventueel met lagere ruguitsnijding, daar had ik ook geen zin in. Mijn delftsblauwe Marlies Dekkers heeft de perfecte bandjes voor bij deze jurk, vind ik. Deze bh zit trouwens ook niet lekker meer, dus die komt in aanmerking voor een refashion.

Dat de waterval scheef hangt, had ik ook niet gezien 😉 Een nadeel van rugdetails…

Flaneerjurk

Het is echt een flaneerjurk. Ik voel me er lekker en damesachtig in. Bovendien rekt ‘ie fijn mee. Dat ik geen goede stappers eronder heb is wel jammer, want zo kom je niet ver in Parijs…jurk watervalhals KnipMode dediydivaOp zich zou ik nog weleens richting Parijs willen. Ik ben er al relatief vaak geweest, maar dit keer zou ik echt de stoffenzaken daar gaan bekijken. Het leuke van internet is dat je op blogs van tevoren een adressenlijstje kunt maken op basis van tips van andere naaigekkies.

Nog liever wil ik weer naar Londen. Daar ben ik nog maar 1x geweest. Graag zou ik daar ook stofjes willen inslaan, en de Frida Kahlo tentoonstelling willen zien. Sinds ik met manlief haar tentoonstelling in Den Haag bezocht ben ik fan van deze Mexicaanse kunstenares. Ik deel met haar de voorliefde voor lokale klederdracht!

Maar als ik echt mocht dromen, dan werd het Japan. Opnieuw voor stofjes, maar ook voor de compleet andere wereld. Het is alleen zo’n eind vliegen.

En jij, waar zou jij willen flaneren en inkopen doen???

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.